reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze světa PDA

6.4.2004, Petr Hájek, článek
Krátce ze světa PDA
Opět o něco stabilnější ActiveSync - Tissot Silen-T aneb kolik je hodin bez dívání na ciferník - Směrové telefony DoCoMo
Microsoft ActiveSyncOpět o něco stabilnější ActiveSync

Sotva pár dní po vydání synchronizačního programu MS ActiveSync ve verzi 3.7.1 s build číslem 3244 se objevuje stejná verze, ale nyní již jako build 4034. Opět byl poupraven USB driver, takže spojení i synchronizace je prý zase o chlup páduvzdornější.

Tissot Silen-T aneb kolik je hodin bez dívání na ciferník

Silen-T
Podívat se během právě probíhajícího rozhovoru na hodinky se v některých zemích bere jako neslušnost vůči hovořícímu, protože mu tím dáváme najevo, že se nudíme, spěcháme nebo na něj nemáme čas. Společnost Tissot a její náramkové hodinky Silen-T jsou sice primárně určeny pro nevidomé, ale ve výše uvedených situacích poslouží stejně dobře. Pokud chcete vědět, kolik je hodin, prostě zmáčknete knoflík a když pak jedete prstem kolem ciferníku, z vibrujících výstupků nad každým číslem poznáte, kolik právě je.

docomo logoSměrové telefony DoCoMo

Japonský operátor NTT DoCoMo pracuje na telefonech, které budou s pomocí GPS umět zjistit směr, ve kterém se od Vás nachází druhá osoba. Na první pohled zbytečná funkce má najít praktické využití v konferenčních hovorech (každý hlas bude přicházet z jiného směru) a také při vzájemném hledání se v přecpaném davu (vlastně půjdete pořád za hlasem). Jakým způsobem hodlá DoCoMo realizovat prostorový zvuk na malém reproduktoru mobilu není jasné, ale spíše to vypadá na použití nějaké sorty sluchátek simulujících prostorový poslech.
reklama