reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze Světa PDA

30.6.2004, Pavel Bureš, článek
Krátce ze Světa PDA
Oznámen wireless instant messenger pro RIM Blackberry. Intel představil svou verzi broadbandu budoucnosti. AT&T Wireless nabízí EDGE balíček s PDA.
Společnost Antepo oznámila, že dokončila vývoj instant messengeru pro komunikátory Blackberry firmy Research In Motion. Program podporuje v dnešní době dva nejpoužívanější protokoly – XMPP a SIP/SIMPLE. Databáze mezi počítačem a serverem je zabezpečena, takže se uživatelé nemusí obávat zneužití svých dat. Cena softwaru zatím nebyla stanovena.

Společnost Intel nastínila, jakým směrem by se mohlo vyvíjet broadbandové připojení domácností. 15 Mbps pro domácnosti přes WiMax, tak zní slib Intelu. Ve chvílích, kdy se ještě pracuje na schválení technologie WiMax, Intel Proxim již realizují spojení. Pokud se jim podaří předsevzetí splnit, budou schopni nabízet jedno z nejrychlejších připojení. Intel se rozhodl nepoužít cizí hardware a započal vývoj svého vlastního. Proxim plánuje začátek komerčního využití na začátek roku 2005, mobilní zařízení mají být k dispozici o něco později. Jednou z nevýhod, která bude nejvíce vadit právě domácnostem, je vysoká pořizovací cena. Informaci přinesl InfoSync World.

AT&T Wireless oznámila, že v nejbližších dnech začne prodávat sadu obsahující kapesní počítač HP iPaq s Bluetooth a mobilní telefon Nokia 6820 podporující datové přenosy za pomoci technologie EDGE. Přenosová rychlost je odhadována na 100 – 130 kbps, což je na mobilní připojení velmi příjemná rychlost. Není známo, proč není možné zakoupit sadu s jiným PDA podporujícím Bluetooth. Informaci přinesl BargainPDA.


reklama