reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce ze Světa PDA

25.6.2004, Pavel Bureš, článek
Krátce ze Světa PDA
Siemens představil nový low-end. Sony Ericsson a Vodafone představili mobilní telefon SE F500i. Mobilní operátoři vytvořili novou ambiciózní alianci.

Siemens představil nový low-end

Siemens A57 je vybaven monochromatickým displejem, 16ti hlasým polyfonickým vyzváněním a EMS zprávami. 84 g vážící telefon má klávesy pro rychlé spuštění některých funkcí, ke jménu volajícího si lze přiřadit obrázek. Dlouhé chvíle pomohou zkrátit 4 vestavěné hry. Podle Siemensu bude s telefonem možná volat až 5 hodin, v pohotovosti vydrží až 12 dní. Prodávat se bude po celé Evropě, Africe, Asii a Latinské Americe v červenci 2004. Zprávu přinesl infoSync World.


Sony Ericsson a Vodafone představili mobilní telefon SE F500i.


Nový Sony Ericsson zákazníky potěší např. barevným displejem, vestavěným fotoaparátem a polyfonickým vyzváněním. Fotoaparát je vybaven čtyřnásobným digitálním zoomem, snímky si můžete prohlédnout na 16-ti bitovém displeji o rozlišení 128 x 160 obrazových bodů. Při surfování mobilním internetem pravděpodobně využijete wapový prohlížeč verze 2.0 a GPRS třídy 10. Další informace najdete v tiskové zprávě výrobce.


Mobilní operátoři vytvořili novou ambiciózní alianci.

Velcí světoví operátoři, jako jsou např. NTT DoCoMo, Orange, T-Mobile či TIM, vytvořili alianci, jejímž úkol je tlačit na výrobce mobilů a operačních systémů. Zákazníci si přejí jednoduché ovládání, u mnoha přístrojů je situace spíše opačná, a tak se obtížněji ovládatelné telefony hůře prodávají. Dalším z cílů uskupení bude vyvíjení tlaku na výrobce operačních systémů (např. firmu Microsoft). S narůstajícími požadavky na doplňkové programy se objevují neduhy v základních aplikacích. Jejich vývoj totiž ustupuje honbě za co nejvyšším množství funkcí. Aliance by také chtěla zlepšit posílání MMS zpráv mezi přístroji různých značek a sítí. Informaci zveřejnil infoSync World.
reklama