reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
12.1.2023, Milan Šurkala, aktualita
Kryptoměnové společnosti mají nyní těžké období a situaci musí řešit i takový velikán, jakým je Coinbase. Společnost oficiálně oznámila, že bude nucena propustit čtvrtinu své pracovní síly a dát k ledu několik projektů.
Bison (809) | 12.1.202318:36
Coinbase znižuje náklady a je to zároveň posledný krok pred bankrotom, inú možnosť firma nemá, FED ak bude chcieť definitívne pochová celú túto firmu a odkryje podvody vo vnútri firmy, ak niekto hľadá 5 rozdielov medzi FTX a Coinbase jednoducho ich nenájde. Zamestnanci zatiaľ končia bez práce na slobode to sa však môže rýchlo zmeniť.
Odpovědět0  3
Akuh (1099) | 12.1.202319:06
5 rozdílů? Ok tak to zkusím
1­) Tradiční firma s dlouhou historií ­(FTX se najednou zjevila zničeho nic­)
2­) Sídlo v USA ­(Us regulace, FTX bylo na bahamách­)
3­) Veřejně obchodovatelná firma ­(Nucena k mnohem větší transparentnisti­)
4­) Jejich auditor je tuším Deloitte ­(jedna z velký 4ky, tedy hlavní a nejdůvěryhodnější firmy­)
5­) Nemá vlastní token ­(FTX měla FTT, FTX se zhroutilo protože se zjistilo že jmění alamedy je až příliš v FTT kterým ručily za úvěry)
Odpovědět2  0
Budman (251) | 12.1.202321:04
V základu máte pravdu, ale dost mne pobavila ta formulace ­"tradiční firma s dlouhou historií­" :­-­)­)­) Coinbase byla založena 2012... deset let vážně není tradice ani dlouhá historie ­(nicméně oproti FTX to samozřejmě mnohem delší historie je)
Odpovědět0  0
Akuh (1099) | 13.1.20236:10
V rámci globálního pohledu máš pravdu, ale relativně v rámci crypta to dlouhá trdice je. On třeba ani člověk není trediční živočišný druh na této planete, na rozdíl třeba tuším žraloků. Určení co je tradiční a dlouhá doba vždy musí být v nějakém kontextu.

Ostatně, prvni krypto burze byla tuším Mt Gox. od 2010 do 3014. Od 2012 tedy je skoro maximálně možná délka historie v oboru a považuji je tedy v rámci bitcoinu a crypta za tradiční s dlouhou historií :­-­) Prochází si teď 3. medvědím trhem, FTX nepřežilo ani jeden :­-)
Odpovědět1  0
wrah666 (6205) | 13.1.202318:44
Btw: Ale FTX nezkrachovalo, FTX bylo zakladatelem vykradeno. I když si většinu ­"kapitálu­" samovytvořili formou vlastního tokenu, stále tam po pádu BTC na současné ceny zbylo kolik miliard dolarů. Jenže SBF natáhl ruku a prostě si je vzal. To nemá nic společného s tradicí nebo solidností firmy, to je prostě normální krádež obrovského rozsahu.
Odpovědět0  0
Akuh (1099) | 13.1.202322:13
Zkrachovala z důvodu zpronevěry.
A ano, něco to z tradicí a solidností firmy společného má. Firma vzniklá za účelem hodně riskantních obchodů a jejich financování, jako bylo FTX zkrachuje rychle. Je to prakticky korporátní darwinismus, kdy neživotaschopné slabé firmy zaniknout. Krypto má standardně velmi tuhé medvědí trhy které které slabé trhy masakrují ve velkém. Takže ona tradice říká že 3 medvědí trhy v řadě se chovaly slušně, jinak by padly jako FTX.
Tradiční firma má obvykle dobrou pověst o kterou nechtějí přijít a její vedení má dost zkušeností aby to neudělaly ani omylem, mají pro to incentivy, protože dlouhodobě vydělají víc než krátkodobě stavbou. Podvodné projekty mají často prudký nástup a prudké zhroucení, situace kdy se zvrhne tradiční firma jsou o poznání méně časté.
Solidní firmy pak nekradou, tak nějak z definice.
Odpovědět0  0
honza1616 (3625) | 13.1.202315:22
Kam ty chodíš na ty svoje techno­/eko­/krypto analýzy to by mě zajímalo.

Přijde mi že Bison je jen spam bot, hodí do diskuze nějakou ­"analýzu trhu­" a dál se diskuze neúčastní
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.