reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
3.12.2021, Jan Vítek, aktualita
Společnost Lansweeper zabývající se průzkumem trhu uvádí, že velice málo PC z více než 10 milionů sledovaných má upgradovaný systém Windows na nejnovější verzi 11. Dle Steamu jsou ale čísla pochopitelně pozitivnější.
doriel (497) | 6.12.202112:50
Když odladili 10ky, šup a Windows 11. Což jsou v podstatě 10ky s jiným skinem, hloupým kontextovým menu a předělaným startem.

Jediné pozitivum integrace TPM, které umožňuje ­(ve firemním prostředí­) hlídat computer ­- jestli se nezměnil HW a někdo nepodsouvá falešné zařízení a nějaká dohledatelnost zařízení.
Ale už jsme měli dva computery, kde TPM nefunguje správně a MS Teams házel neodbytné hlášky. Nakonec jsme vyměnili PC za nové, protože TPM nepracovalo správně a notebooky dostala údržba na zálohování strojů. Celkem drahá sranda.
Ale to byl vlastně účel, podpořit prodej nové techniky, jestli jsem to správně pochopil.
Odpovědět1  0
tik-tak (111) | 4.12.202113:30
Ani náhodou , tak rok a viac aby to začalo poriadne fungovať , teraz keď W10 konečne ako tak funguje upgrade na W11 ? Ani náhodou , po každý raz tlačia užívateľov do niečoho čo sami nechcú ....
Prečo to nie je niečo po čom by som túžil a chcel to sám ?
Aj tak posledné dobré boli W7 , ale už len boli .... škoda.
Odpovědět2  0
i83427 (66) | 4.12.20218:19
Taky bych upgradoval na w11, kdyby mi ho desítky nabídnuly k instalaci. Docela rád bych si posvítil na ten pokles výkonu. Mám Ryzen 7 2700x, který má nastavenu pevnou frekvenci 4GHz na všech jádrech a tento sestup mi dle cinebench poskytuje vyšší výkon při nižší spotřebě, než původní zbytečně složité řízení spotřeby a neustálé přehazování procesů jak horkého bramboru mezi jádry.
Odpovědět0  0
DrQQ (301) | 3.12.202112:04
1 rok je minimum. Spíš to vidím na delší dobu. PC mám na práci a ne ­(jen­) na hraní.
Když mi něco nefunguje, mám problém.
Odpovědět5  0
wendak (449) | 3.12.202111:37
Myslím, že není kam se honit. Je něco co na WIN10 nefunguje a běžně se používá? Není.
Takže dám Microsoftu 6­-9 měsíců než se o WIN11 začnu zajímat, snad už to bude použitelný.
Odpovědět2  0
mittar (153) | 3.12.202111:58
Fakt neni, ja upgradoval, pak tyden premyslel jestli downgradovat, pak jsem si rikal, ze to neni tak hrozny, ctrl+shift+esc zvladnu a parkrat kliknout v pruzkumnikovi navic zase tak nevadi. No po mesici me uz to sejri nebetycne, protoze v praci mame W10 takze doma stale automaticky hledam Task Manager po staru a klikani navic v pruzkumnikovi uz ve me zbuzuje agresi, protoze kdyz prejmenovavam titulky jednou skoci ikonky nahoru, jednou dolu a ja furt musim hledat a cucet, kdyz se chci dostat na 7zip nebo na alternativni prehravace musim klikat a klikat, takze ne, po mesici to co mi az tak nevadilo prvnich par dnu ted uz nebetycne irituje :­/ je to naprosto uzivatelsky neprijemny, protoze to moji pozicovou pamet veci pri pravym kliku v okynku totalne rozbiji a ja musim neustale kontrolovat, ze klikam na to co chci protoze to je na ruznych mistech dle toho jestli se otevre okynko nahore nebo dole, go to hell s tim :/
Odpovědět5  0
Kotty (35) | 3.12.202115:51
Já to měl podobně. Potřeboval jsem reinstalovat OS, tak jsem si říkal, že rovnou dám Win 11 šanci. No vydržel jsem to týden, pak jsem nainstaloval zpátky Win 10. Vadilo mi tam spoustu věcí, drobných i větších ­- velmi omezené možnosti taskbaru, dvojité rozbalovací menu, nemožnost organizovat programy ve startu, stále nedotažené jednotné nastavení ­(ale trochu posun oproti Win 10­), změna výchozích programů jen podle file typu ­(asi hlavně kvůli Edgi­), nutnost přihlašovat se online účtem u Home edice... a mohl bych pokračovat. Těch užitečných vylepšení je tam opravdu jen pár a k tomu nový vzhled, který ale také nebude každému po chuti. Ani se nedivím, kdyby jim ten podíl moc nerostl, podobně jako u Win 8.
Odpovědět3  0
Pavel Matějka (1571) | 3.12.202110:43
ukazuje, že si je MS možná vědom ubohosti nového Startu proti desítkám, umožňuje přepínat mezi dvěma, třemi nebo čtyřmi řádky ikon na úkor místa pro naposled použité soubory. Takže už tam nacpete 24 ikon ­- ale bude to ještě nepřehlednější, než původních 18. No, uvidíme, jestli budou pokračovat, nebo jestli je to všechno.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.