reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo představuje nové ThinkPad Edge

11.1.2012, Jan Vítek, aktualita
Lenovo představuje nové ThinkPad Edge
Loni na jaře přišla na trh již druhá generace notebooků Lenovo ThinkPad Edge, takže letošní nové modely můžeme považovat za třetí generaci. Ovšem ono se v podstatě jedná o dvě nové řady - luxusní ThinkPad Edge S a tradiční ThinkPad Edge...
Loni na jaře přišla na trh již druhá generace notebooků Lenovo ThinkPad Edge, takže letošní nové modely můžeme považovat za třetí generaci. Ovšem ono se v podstatě jedná o dvě nové řady - luxusní ThinkPad Edge S a tradiční ThinkPad Edge E, přičemž vedle nich se přestaví také základní řada Lenovo B.




ThinkPad Edge S430


Mezi nové modely patří modely Edge slibující využití nejnovějších procesorů Intel Core, rozhraní Intel Thunderbolt, a to v 11, 13, 14 a 15palcových tělech. Lenovo k tomu přidá své Solution Center pro řešení běžných IT úloh i vylepšení obrazu a zvuku pro multimédia.

Konkrétním produktem je třeba ThinkPad Edge S430, jenž bude k dostání v kávově černé barvě, jeho tělo bude mít tloušťku pod 25 mm, kovové prvky a změkčený povrch. Jedná se o 14" modely s procesorem Intel Core, DVD mechanikou či druhým HDD pro až 1TB úložný prostor. Dále si budeme moci zvolit grafiku NVIDIA (včetně technologie Optimus) a dostaneme také Dolby Home Theatre v4 či porty USB 3.0.




ThinkPad Edge E530


Nové 14palcové a 15palcové notebooky ThinkPad Edge E430 a E530 jsou stejně jako předchozí určeny pro malé firmy a založeny jsou na Intel Core či AMD Fusion APU, integrovaných či samostatných grafických kartách a pak samozřejmě také nebude chybět USB 3.0, Lenovo Solution Center, atd.

Lenovo řady B je určeno pro nenáročné uživatele a také nabídne výběr mezi Intel Core (v případě modelů B480 a B580) nebo AMD Fusion APU (u modelů B485 a B585), integrované i samostatné grafiky, USB 3.0, HDMI, čtečku 4 v 1.

ThinkPad Edge E430/435, E530/535 přijdou na trh v dubnu, S430 až v červnu a ThinkPad Edge E130/135, E330/335 přijdou jen na vybrané trhy, což Lenovo neupřesnilo.

Zdroj: TZ Lenovo
reklama