reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lenovo Y27f: zahnutý monitor s Freesync

15.8.2016, Jan Vítek, aktualita
Lenovo Y27f: zahnutý monitor s Freesync
Společnost Lenovo si připravilla nový zahnutý monitor, který je vzhledem k podpoře technologie Freesync určen pro hráče vyzbrojené grafickými kartami od firmy AMD. Můžeme se těšit i na vysokou obnovovací frekvenci.
Na rozdíl od dnes také představeného modelu iiyama G-Master Black Hawk GE2788HS-B2 má nový Lenovo Y27f nejen prohnutou 27" obrazovku, ale využívá také technologii VA a dosahuje mnohem vyšší obnovovací frekvence, která se může pohybovat mezi 48 a 144 Hz. Tohoto monitoru si všimla také samotná společnost AMD na svých stránkách, takže je evidentní, že jej považuje za důležitý doplněk nabídky modelů s Freesync.





Zakřivení monitoru nese označení R1800 a dle výrobce nás tato vlastnost pomůže lépe vtáhnout do hry. Raja Koduri vedoucí divizi Radeon Technologies Group ve společnosti AMD k tomu dodal, že Lenovo Y27f je "výtečnou volbou pro příležitostné i soutěživé hráče" a vyzdvihl především vysokou obnovovací frekvenci a pochopitelně také netrhavý obraz díky synchronizaci.





Specifikace mluví o 27" panelu VA s rozlišením 1920 x 1080 a krom toho, co už bylo řečeno, se dočteme o pozorvacích úhlech 178° v obou směrech, odezvě 4 ms, kontrastním poměru 3000:1 a také o flexibilním stojanu, který umožní naklopení v rozsahu - 5 až 30 °, natočení - 30 až 30 ° a možnosti nastavení výšky nebo využití VESA držáků.

Mezi nezbytné konektory patří HDMI 1.4 a DisplayPort 1.2 a dáke také USB hub verze 3.0 s podporou BC 1.2 pro rychlé dobíjení mobilních zařízení. Malou specialitkou je háček pro zavěšení sluchátek a software Lenovo Artery. Tato novinka se nejdříve dostává na americký trh, kde bude k dispozici přímo od Lenova za 399 USD. Vedle toho Amazon nabízí i verzi vybavenou technologií G-Sync, ale ta přijde na 550 USD a Razer Edition s Chroma Colour dokonce za 650 USD.

Zdroj: Hexus.net
reklama