reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Levné ultra-tenké laptopy mají dle analytika problémy se šasi

4.7.2009, Jakub Doležal, aktualita
Levné ultra-tenké laptopy mají dle analytika problémy se šasi
Analytik Doug Freedman ze společnosti Broadpoint AmTech se domnívá, že výrobci levných tenkých notebooků podceňují návrhy šasi a používají málo odolné materiály. zdroj: Bites-UK Veliký úspěch notebooků s malou úhlopříčkou obrací pozornost...
Analytik Doug Freedman ze společnosti Broadpoint AmTech se domnívá, že výrobci levných tenkých notebooků podceňují návrhy šasi a používají málo odolné materiály.


zdroj: Bites-UK

Veliký úspěch notebooků s malou úhlopříčkou obrací pozornost většiny výrobců na tento segment. Problémy se týkají zejména ultratenkých modelů s cenou pod 22000Kč ($1,200). Ve snaze snížit výrobní náklady, a udělat tak výslednou cenu atraktivní, se výrobci uchylují k používání ryze plastových částí. Výsledkem jsou tak popraskaná víka displeji, ulomené panty a mnoho dalšího.

Doug tyto modely porovnává například s MacBookem Air, který je pro změnu celý kovový a také o mnoho odolnější. ODM (original design manufacturers) již vyjádřili jisté obavy ohledně životnosti těchto produktů a vybízí zákazníky (koncové výrobce), aby si objednávali tenké modely s větším obsahem kovových částí.

Pokud budou tato slova vyslyšena, měli bychom se dočkat odolnějších notebooků. Příkladem může být již zmiňovaný MacBook Air, nebo systém RollCage společnosti Lenovo. Bohužel pro nás koncové zákazníky tím naroste výsledná cena produktu, ale kdo by chtěl neustále nosit počítač do servisu rozlomený na více částí?

Zdroj: TCM
reklama