reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG nabídne cloudové monitory IPS s UPoE

17.5.2012, Jan Vítek, aktualita
LG nabídne cloudové monitory IPS s UPoE
LG Electronics přináší na trh nové netradiční monitory série P, které jsou prý cloudově orientované. To znamená, že si uživatelé na pracovištích vystačí pouze s nimi a příslušnými periferiemi, neboť v sobě integrujív VMware Zero Client....
LG Electronics přináší na trh nové netradiční monitory série P, které jsou prý cloudově orientované. To znamená, že si uživatelé na pracovištích vystačí pouze s nimi a příslušnými periferiemi, neboť v sobě integrujív VMware Zero Client. Stačí je tedy připojit do sítě a máme plnohodnotný počítač, přičemž napájení může centralizovaně zajistit jeden zdroj pomocí UPoE (Universal Power over Ethernet) od firmy Cisco. Síťový kabel tak dokáže monitor současně i napájet, takže k němu nemusí ve výsledku vést žádné jiné.





Panely jsou přitom typu IPS, takže můžeme očekávat kvalitní zobrazení a výrobce také slibuje mnohem rychlejší bootování než u klasického počítače a samozřejmě všechny výhody virtualizované infrastruktury. Co se týče samotného panelu, ten má úhlopříčku 23", nativní rozlišení je bohužel Full HD (1920 x 1080) a pak tu jsou dva 1W reproduktory.

Ono rozlišení se stalo u dnešních monitorů de facto standardem, přičemž to se dá pochopit u běžných monitorů do domácností, na nichž se přehrávají filmy a hrají hry. Pracovní monitory však dle mého názoru nízkým vertikálním rozlišením poněkud trpí, respektive u nich trpí uživatel.

Zdroj: TZ LG Electronics
reklama