reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li PC-V2130: celohliníkový Full Tower

1.8.2014, Jan Vítek, aktualita
Lian Li PC-V2130: celohliníkový Full Tower
Společnost Lian Li představila další novinku z oblasti počítačových skříní, a to Full Tower PC-V2130, který je samozřejmě celohliníkový stejně jako ostatní skříně této firmy. Jde o model navazující na starší PC-V2120.
Lian Li PC-V2130 byla ukázána již dříve v dubnu, ale tehdy ještě nešlo o hotový produkt. Nyní se již chystá na trh, a to nejdříve v Severní Americe, kde bude k dispozici jako obvykle ve štříbrné či černé verzi - PC-V2130A / PC-V2130B. Ceny byly stanoveny na 499 USD a 569 USD zaplatíme za verzi PC-V2130B - černou s bočním plexi.





Skříň má velmi jednoduchý design s masivními dvířky, která pokrývají celou přední část. Díky svému žebrování by dokonce mohla fungovat i jako pasiv pro chlazení, ale to nehrozí. Uvnitř samotné skříně je 94 litrů prostoru, takže se do ní vejdou i velmi obsáhlé sestavy, což je vidět na první pohled. Podporovány jsou základní desky do formátu HPTX, dále můžeme nainstalovat až 11 pevných disků nebo SSD, a to i díky pozicím na pravé straně traye základní desky. Krom toho tu máme také modulární šachtu pro 5,25" zařízení, kterou tedy můžeme, ale nemusíme využít.





Dále skříň podporuje velké radiáotory vodního chlazení, a to 240/280mm v horním panelu a pak i další dva 280mm v přední a spodní části skříně. Krom toho nechybí ani dva kryté otvory pro vyvedení hadiček vodního chlazení, které využívá vně umístěný radiátor. Pro správu kabeláže poslouží celkem osm rovněž krytých otvorů v trayi základní desky, přičemž mezi ním a pravou bočnicí je 31 mm prostoru.

Lian Li PC-V2130 nabízí také různé mechanismy pro bezšroubkovou montáž, a to pro rozšiřující karty, pro něž je připraveno celkem deset záslepek, celý přední panel drží na přítlačných šroubcích, takže by jej také mělo být snadné sundat, třeba abychom vyčistili přední prachové filtry. Pro snadnou manipulaci se skříní tu máme kovová kolečka opatřena gumovými proužky, aby nám nepoškrábala podlahu. Přední krytý panel pak nabídne čtyři porty USB 3.0 a dva HD audio.

Rozměry tohoto Full Toweru jsou 237 x 640 x 625mm (Š x V x H), hmotnost 9,8 kg, mezi podporované základní desky patří formáty HPTX, XL-ATX, ATX a Micro-ATX a co se týče omezení, pak grafické karty mohou mít standardně 360 mm a případně jim lze uvolnit až 480 mm prostoru a procesorový chladič může být vysoký až 180 mm.

Zdroj: TZ Lian Li
reklama