reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li TU150: vskutku přenosná skříň

23.8.2019, Jan Vítek, aktualita
Lian Li TU150: vskutku přenosná skříň
Společnost Lian Li specializující se na hliníkové skříně nám přináší v obvyklém černém a stříbrném provedení nové skříně, a to TU150. Jde o základ pro skutečně přenosné počítače, což poznáme dle vestavěného madla. 
Lian Li TU150 jsou určeny pro sestavy založené na deskách formátu Mini ITX a vyrobeny jsou s čistě přírodně zbarveným hliníkovým povrchem, takže dejme tomu ve stříbrné barvě, anebo s černým eloxem. Použit je jako obvykle broušený povrch, ovšem v duchu moderní doby tu máme také temperované sklo v bočnici, což možná vzhledem k přenositelnosti skříní není nejlepší nápad, ale aspoň to uživatele donutí se ke svému PC chovat ohleduplně, pokud si nechce z desky či zdroje tahat střepy. 
 
 
Do skříně můžeme nacpat až 15 kg hardwaru, což není možná běžný údaj, ale zde je s ohledem na horní vysunovací madlo velice relevantní. Lian Li také jako jindy dbalo na to, abychom se do skříně mohli dostat i bez šroubováku, takže boční panel s hliníkovým rámečkem bude možné snadno a v okamžiku vycvaknout. Použity jsou zde již dobře známé packy, které stačí stisknout, aby se uvolnily.
 
 
Boční pohled ukazuje, že ačkoliv jde o menší skříňku, přesto se do ní vejde obrovský procesorový chladič, který zastíní téměř celou základní desku. Uživatel by si ale měl předem ověřit, že právě deska umožní takový chladič nasadit, což je otázka umístění její patice a dalších komponent. Chladič může mít na výšku maximálně 165 mm. 
 
 
Dole máme místo pro grafickou kartu, a nejen takovou, která odpovídá Mini ITX (či jen ITX) modelům, ale i podstatně delší (max. 320 mm), pod ní jsou dva ventilátory, které tak budou moci uvolnit prostor, pokud bude karta tlustší než na dva sloty (je tu i třetí záslepka) a vepředu je další 120mm ventilátor. Co se týče disků a SSD, vepředu vidíme jednu 2,5" pozici a nad chladičem CPU pak jednu pro 2,5" či 3,5" zařízení. Pro napájecí zdroj je připravena pozice nahoře vepředu a jde o formát SFX / SFX-L. 
 
 
Skříň je také vybavena místem pro správu kabeláže, respektive prostě pro její skryté vedení, a to se nachází pod vrchním panelem a jako obvykle na pravé straně za trayem základní desky. 
 
Celkově to tak není nejmenší model pro sestavy s Mini ITX deskou, ale takový, do nějž si budeme moci poskládat i slušně výkonný herní hardware a nezbláznit se z toho, kam to všechno dáme. 
 
Cena na Newegg je 110 dolarů, přičemž do našich obchodů Lian Li TU150 ještě nedorazila. 
 
Zdroj: Lian Li


reklama