reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Libo základní desku mini-ITX s NVIDIA Tegra 3?

13.7.2012, Jan Vítek, aktualita
Libo základní desku mini-ITX s NVIDIA Tegra 3?
Pokud byste si rádi zprovoznili počítač, který nebude založen na procesoru architektury x86, ať už jde o model od AMD, Intel, či VIA, můžete se podívat na nabídku firmy Kontron. Ta do ní zařadila novou základní desku KTT30/mITX formátu mini-ITX...
Pokud byste si rádi zprovoznili počítač, který nebude založen na procesoru architektury x86, ať už jde o model od AMD, Intel, či VIA, můžete se podívat na nabídku firmy Kontron. Ta do ní zařadila novou základní desku KTT30/mITX formátu mini-ITX (rozměry 170 x 170 mm), která je založena na SoC NVIDIA Tegra 3 se 4+1 jádrem ARM Cortex-A9 na 900 MHz + GeForce ULP. Tomu jsme před časem věnovali samostatný článek a nijak nás nemůže překvapit, že bez problémů zvládne akcelerovat video v rozlišení Full HD (enkoding i dekoding). Vedle toho má také k dispozici rozhraní HDMI 1.4a (až 1920 x 1080) a 24bit LVDS (až 2048 x 1536 @ 18 bpp).





Tato deska však nenásleduje klasický design ze světa x86, takže nenabízí žádný klasický velký slot PCI či PCIe, ani paměťový DIMM či SO-DIMM. Namísto toho má již integrované 2 GB DDR3L RAM, pro úložná zařízení připravený port mSATA 3 Gbps, dva sloty pro SD karty, jeden pro eMMC (i pro bootování) a také dva sloty mPCIe. Pak nechybí pozice pro SIM kartu využitelnou pro rozhraní 3G HSDPA.

Na desce jsou také vyvedeny dva RS232 (sériové porty), tři USB 2.0, RJ-45 gigabitového Ethernetu, dvoukanálové audio i vícekanálový digitální S/PDIF a co se týče napájení celé desky, postačí kulatý DC konektor. Deska by měla být schopna provozovat většinu linuxových distribucí určených pro ARM, tedy včetně Androidu či Chrome OS a snad by na ní mohl běžet i připravovaný Microsoft Windows 8 RT.

Zdroj: techPowerUp
reklama