reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech G Pro: herní myš od hráčů eSports

16.8.2016, Jan Vítek, aktualita
Logitech G Pro: herní myš od hráčů eSports
Logitech se pochlubil novou herní myší G Pro Gaming Mouse, na níž spolupracoval s různými profesionálními hráči a kterou založil na starších modelech G100s a G303. Už dle prvního pohledu jde o myš pro akční hry.
To prozrazuje její výbava a celkové provedení. Myši pro strategie a hry typu MMORPG jsou obvykle vybaveny mnoha tlačítky, zatímco Logitech G Pro Gaming Mouse má spíše základní výbavu a celkově vypadá nenápadně. Ještě aby ne, když vychází z modelů G100s a G303, od nichž si dle výrobce vypůjčila "rychlost, přesnost a odezvu". Co se týče spolupráce s profesionálními hráči, zde jde spíše o vzájemnou podporu mezi sponzorem a sponzorovaným, z níž vycházejí také prohlášení ve stylu "Díky pohodlnému tvarování a špičkovému senzoru jsem nikdy neměl problém sejmout své protivníky", jež by skvěle pasovala i do teleshoppingu. Věnujme se tak raději samotnému produktu.





Logitech G Pro Gaming Mouse staví na senzoru PMW3366, který známe už ze starších modelů jako Logitech G900 Chaos Spectrum nebo Logitech G303 Daedalus Apex, a tak vímem že jde o senzor s rozlišením až 12.000 dpi, který zvládne zrychlení 40 G a rychlost pohybu až 7,6 m/s. Ovladače jsou zde také nastaveny tak, aby pohyb myši vůbec nevyhlazovaly, jak to činí kancelářské myši, u nichž naopak oceníme zarovnávání horizontálního a vertikálního pohybu ukazatele.





Pak výrobce zmiňuje odpružení tlačítek s kovovými pružinami, které mají zajistit konzistentní a rychlou odezvu, aniž by se zvyšovala síla, kterou musíme vyvinout při stisku. Jinými slovy, tlačítka by se měla velice rychle vracet do výchozí pozice, což je vhodné u myši určené pro akci provázenou zuřivým klikáním. Máme tu dvě hlavní tlačítka, kolečko, tlačítko nad ním pro změnu rozlišení a pak dvě postranní tlačítka vlevo. Myš tak sice vypadá, že má souměrný tvar a bude se hodit pro praváky i leváky, ale právě levákům nebude vyhovovat umístění bočních tlačítek. Největší zátěž musí vydržet hlavní tlačítka, jež mají zvládnout 20 milionů stisků, což má odpovídat dvěma rokům, po něž budeme myš používat 10 hodin denně.

Zmíněna byla také nízká hmotnost a jistý "speciální potah" těla myši, který má zvyšovat odolnost a zajistit lepší úchop, ale nejspíše půjde o prosté pogumování povrchu. Samozřejmě pak nechybí Logitech Gaming Software (LGS), který umožní nastavit a uložit hodnotu dpi, funkce tlačítek, konfiguraci podsvícení a další parametry, k čemuž se využije vestavěná paměť v myši.

Logitech G Pro bude k dostání v našich obchodech od letošního září za doporučených 2190 Kč.

Zdroj: TZ Logitech
reklama