reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech G410: krátká klávesnice s RGB a Romer-G

29.9.2015, Jan Vítek, aktualita
Logitech G410: krátká klávesnice s RGB a Romer-G
Logitech představuje mechanickou herní klávesnici bez numerického bloku, čili tzv. TKL model. Jedná se o G410 Atlas Spectrum TKL vybavený barevným podsvícením kláves a mechanickými tlačítky Romer-G, na němž upotřebíme také chytrý telefon.
Tenkeyless (TKL) klávesnice nemají vlastní numerický blok a výrobci mají za to, že jsou zvláště vhodné pro hráče PC her. Čili zatímco v případě notebooků se v posledních letech stále častěji setkáváme s numerickými bloky, u desktopů se objevuje více a více zkrácených TKL modelů. Ani zdaleka však nehrozí, že by se z nich měl stát nový standard.





G410 Atlas Spectrum TKL Mechanical Gaming Keyboard je tedy založena na mechanických tlačítkách Romer-G, která konkurují klasickým Cherry MX a Logitech si je vyrábí sám. Nabídne také RGB podsvícení a dokovací stanici Arx pro mobilní telefony, pro něž je připravena aplikace Arx Control. Na displeji telefonu si tak budeme moci nechat zobrazit různé herní statistiky či jiné informace, ovšem to musí daná hra podporovat.





Tlačítka Romer-G mají být především rychlá, přičemž se aktivují již v 1,5mm hloubce stisku. Vydržet mají také 70 milionů stisků. Nová G410 přitom vypustila nejen numerický blok, ale nebyla vybavena ani programovatelnými tlačítky G na rozdíl od řady jiných herních modelů firmy Logitech. Ten ji tak doporučuje především na LANparty a prostě pro časté přenášení.





V aplikaci Logitech Gaming Software si budeme moci nastavit barvu pro každou klávesu zvlášť, a to z palety 16,8 milionů odstínů a také synchronizovat šablony podsvícení s dalšími periferiemi Logitech G.





Arx Control, stejně jako barevné podsvícení a tlačítka Romer-G nabídla už klávesnice Logitech G910 Orion Spark (recenze), čili nová G410 bude menší a levnější variací na tento starší model. Potřebná aplikace je určena pro iOS a Android a my doufejme, že od února, kdy byla recenzována G910, už mezi podporované hry přibyla řada titulů.

Logitech G410 Atlas Spectrum bude na našem trhu od října za doporučenou cenu 4099 Kč. Ta ale bude pravděpodobně výrazně nižší, neboť za tuto částku můžeme dnes koupit model G910, který má numerický blok, programovatelná tlačítka a také prvky pro ovládání multimédií.

Zdroj: TZ Logitech
reklama