reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech G502: nyní i jako Lightspeed s bezdrátovým rozhraním

9.5.2019, Jan Vítek, aktualita
Logitech G502: nyní i jako Lightspeed s bezdrátovým rozhraním
Logitech G502 není sama o sobě žádná novinka, ale právě i proto jde o myš, která už si stihla získat slušnou oblibu zvláště mezi hráči. Nyní se tak ukazuje, že i pro aktuální trh jde o vhodný produkt, který si nyní vysloužil verzi Lightspeed.
Logitech G502 Lightspeed tak kombinuje myš Logitech G502 Hero s bezdrátovým rozhraním, přičemž my jsme si v recenzi zkoušeli právě ještě původní verzi označovanou jako G502 Proteus Core. Je třeba ale poznamenat, že G502 přece jen prošla svým vývojem, na což ukazuje už jen ten prostý fakt, že Proteus Core měla senzor s rozlišením do 12 tisíc DPI a nové verze už mají 16 tisíc DPI. 
 
 
Nová Logitech G502 Lightspeed svou výbavou odpovídá modelu Hero, a tak vypadá i stejně jako on, a to samozřejmě s tím rozdílem, že jí chybí kabel. Jinak tu máme také 11 programovatelných tlačítek a stejný senzor s nastavitelným rozlišením 100 až 16.000 dpi. 
 
Logitech zde ale musel přepracovat interiér myši, aby mohl dovnitř umístit baterii a potřebné bezdrátové rozhraní. I tak ale nabízí systém umožňující ještě navýšit hmotnost myši pomocí dvou 4gramových a čtyř 2gramových závaží. Krom nich si můžeme do myši schovat také USB transmitter, abychom jej neztratili. 
 
 
A jak je z označení myši jasné, využito je zde rozhraní Lightspeed, které slibuje i kratší odezvu než je 1 ms. S tou tak bude myš stejně pohotová, jako by byla vybavena kabelem, protože běžná odezva herních myší je právě 1 ms (či 1000 Hz dotazovací frekvence).  
 
Vedle toho tu máme také systém PowerPlay, který byl představen v roce 2017 a nabízí bezdrátové dobíjení. Jenomže do toho budeme muset případně ještě investovat, protože je třeba si pořídit příslušnou podložku, která bude myš neustále dobíjet. Dle Logitechu bude udržovat baterii neustále na 80 až 90% kapacitě. Bez této výbavy budeme muset pro dobíjení myši využít standardní port micro USB a mnozí uživatelé to raději asi akceptují vzhledem k tomu, že PowerPlay přijde na 100 USD, což je nutné připočíst ke 150 USD za samotnou myš. 
 
U nás bude Logitech G502 Lightspeed k dostání ještě v květnu za doporučených 4129 Kč.. 
 
Zdroj: TZ Logitech


reklama