reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech uvádí čtveřici nových myší

12.9.2005, Milan Šurkala, aktualita
Logitech uvádí čtveřici nových myší
Společnost Logitech nás neustále zahrnuje spoustou novinek, dnes to je čtveřice nových myší, které rozhodně nejsou jen tak obyčejné. Logitech MX610 Laser Cordless Mouse Model MX610 je bezdrátová laserová myš, která umožňuje obousměrnou komunikaci,...
Společnost Logitech nás neustále zahrnuje spoustou novinek, dnes to je čtveřice nových myší, které rozhodně nejsou jen tak obyčejné.

Logitech MX610 Laser Cordless Mouse



Model MX610 je bezdrátová laserová myš, která umožňuje obousměrnou komunikaci, tedy nejen myš -> PC, ale i PC -> myš. MX610 umí uživateli oznámit, že kapacita baterie je minimální, od 10% kapacity se rozsvítí varovné světlo. Na základě výzkumů společnosti Logitech totiž vyplynulo, že mnoho uživatelů si po vybití baterií myslí, že se myš pokazila, na baterie úplně zapomene. K vylepšení spotřeby přispívá také to, že myš je schopna detekovat, zda je počítač v činnosti, nebo v režimu spánku, v druhém případě sebe k spánku uloží také.

Obousměrná komunikace znamená třeba to, že dokáže upozornit uživatele na došlou poštu v Outlooku nebo na příchod zpráv MSN Messenger nebo Yahoo! Instant Messenger. Blikání myši je totiž mnohem nápadnější, e-mail je zobrazován modrým světlem, okamžité zprávy pak oranžovým. Dokonce je možné myš nastavit tak, že zobrazuje poštu a zprávy pouze vybraných uživatelů. Dosah myši je 10 metrů.

Problémem bezdrátových myší je rušení. Tento zapeklitý problém řeší nová myš Logitech MX610 poměrně jednoduše. V případě náznaku rušení automaticky vyhledá frekvenci, která rušená není a bez toho aniž by uživatel cokoli poznal, přeladí se.

Laserový snímač myši používá rovnoměrnější světlo, to má stejnou vlnovou délku narozdíl od LED u současných optických myší, kde je vlnová délka světla nerovnoměrnější. Laserové světlo je téměř neviditelné a velmi bezpečné, splňuje normu třídy 1M.

Myš disponuje deseti tlačítky, například pro ovládání hlasitosti hudby či naprosté ztlumení zvuku, tlačítko reset zde není, poněvadž myš je po úspěšném zapojení v kontaktu neustále. Rolovací kolečko Logitech Tilt Wheel Plus Zoom umožňuje rolování horizontální i vertikální, stejně jako zoomování obrázků a dokumentů. Doporučená cena je 1790Kč s DPH.

Logitech LX7 Cordless Optical Mouse




Tato bezdrátová myš se také pyšní indikátorem nabití, ten svítí normálně zeleně, pokud zbývá týden až dva provozu, začne svítit červeně. Využívá neviditelného optického sledování pohybu a tak je pohyb mnohem přesnější než je tomu obvykle. Přepnutí myši do úsporného režimu po jedné vteřině nečinnosti umožňuje snížit spotřebu a dosáhnout tak výdrže baterie až 8 měsíců.

Myš je vhodná jak pro praváky tak leváky. Uprostřed má mírné vybrání, takže má tvar připomínající přesýpací hodiny. Využívá dvě AA baterie, ale pokud někdo požaduje nízkou hmotnost, může použít jen jednu baterii. Taktéž disponuje kolečkem Logitech Tilt Wheel Plus Zoom, o kterém již byla řeč. Cena myši má být 1190Kč s DPH, k dispozici bude od konce září.

Logitech V270 Cordless Optical Notebook Mouse for Bluetooth



Další bezdrátová myš Logitechu o které bude řeč nemá vlastní přijímač, protože bezdrátový přenos funguje na principu Bluetooth, rozhraním, které je běžné na stále vzrůstajícím počtu notebooků. Tato myš designem vychází z myši Logitech Cordless Optical Mouse for Notebooks, byla jen upravena pro Bluetooth.

Baterie obyčejně vydrží tři měsíce, dobu lze prodloužit díky příhodnému vypínači myši. Snímač má rozlišení 1000dpi, takže je dostatečně kvalitní i při použití na cestách. Software Logitech SetPoint usnadňuje prvotní připojení myši k počítači. Tlačítkem reset se dojde ke spuštění softwaru a začne se vyhledávání.
Myš vyžaduje operační systém Windows 2000 nebo XP, případně MacOS X 10.2.8+. Od začátku října by měla být v prodeji za 1490Kč s DPH.

Logitech V400 Laser Cordless Mouse



Tato bezdrátová myš pro notebooky se vyznačuje unikátní technologií sledování povrchu dvojitým laserem. Bezdrátový přenos pak funguje do vzdálenosti 10 metrů i při silném rušení. Plug.and.play USB přijímač lze schovat dovnitř myši a pohodlně tak myš přenášet bez rizika jeho ztráty.

Narozdíl od normálních optických myší (LED či laser) nesnímá obrázky povrchu, ale měří změny v kmitočtu odráženého světla během pohybu senzoru. Laserové světlo je téměř neviditelné a splňuje normu třídy 1M. Opět disponuje kolečkem Logitech Tilt Wheel Plus Zoom. Samozřejmostí je vylepšené řízení spotřeby a indikátor nabití baterie. Napájena je jedinou AA baterií, takže je dostatečně lehká. Na trh přijde začátkem října, cena by měla být 1690Kč s DPH.

Zdroj: www.logitech.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama