reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech uvádí Gaming Keyboard G110

16.10.2009, Jakub Doležal, aktualita
Logitech uvádí Gaming Keyboard G110
Společnost Logitech se proslavila zejména výrobou myší, avšak již několik let také vydává příslušenství zaměřené na ty nejnáročnější počítačové hráče. Nyní se rodina herních periferií rozrostla o další produkt. Novinka se jmenuje Gaming...
Společnost Logitech se proslavila zejména výrobou myší, avšak již několik let také vydává příslušenství zaměřené na ty nejnáročnější počítačové hráče. Nyní se rodina herních periferií rozrostla o další produkt.



Novinka se jmenuje Gaming Keyboard G110 a jedná se o nástupce modelu G11, který důkladně prověřil kolega Jan Vítek ve velkém testu herních klávesnic. Model G110 přináší řadu novinek, které by měly hráči co nejvíce zpříjemnit hraní.

Jako první zcela jistě zaujme podsvícení kláves, které je při tak velkém množství kláves, zejména při nočním používání, naprosto nezbytné. Logitech použil dvojici barev, konkrétně modré a červené LED podsvícení. Uživatel však nemusí volit jen mezi dvěma barvami, ale může také obě kombinovat v různých intenzitách podsvícení.

Co by to bylo za herní klávesnici bez programovatelných kláves? Model G110 nabízí celkem 12 kláves, přičemž každá zvládne trojici maker. Ve výsledku je tak možno naprogramovat až 36 samostatných funkcí. Zajímavým řešením je pak tlačítko Game/desktop mode, kterým lze při hraní vypnout veškeré Windows funkce. Nehrozí tak, že v zápalu boje místo klávesy Ctrl zmáčknete klávesu Win a systém vás přepne na pracovní plochu.


Kromě herních částí obsahuje klávesnice také část multimediální, k dispozici jsou klasické funkce Play/Pause, Stop, Rewind. Na zadním panelu pak přibyly dva audio jacky, jeden pro připojení sluchátek, druhý pak samozřejmě pro mikrofon. Nechybí také USB port pro připojení myši, či flashky. Pro pohodlnější ergonomii je součástí balení také takzvaný „Palm rest“, který dovolí lepší zapření rukou.

Logitech si produkt Gaming Keyboard G110 cení na 1400 Kč ($79,99). Zatím jsou k dispozici pouze předobjednávky, avšak zájemci z ČR si zřejmě musí ještě nějaký ten týden počkat.

Zdroj: Logitech
reklama