reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech Z10 Interactive 2.0 - další zástupce Advanced Peripherials

1.9.2006, Jan Vítek, aktualita
Logitech Z10 Interactive 2.0 - další zástupce Advanced Peripherials
Logitech dál hledá způsoby, jak vylepšit své periferie a tentokrát snaha firmy padla na nové reproduktory. Z10 Interactive 2.0 se svým ovládáním a informačním displejem neřadí mezi obyčejné reprosoustavy, ale spíše mezi specialitky. Vestavěný...
Logitech dál hledá způsoby, jak vylepšit své periferie a tentokrát snaha firmy padla na nové reproduktory. Z10 Interactive 2.0 se svým ovládáním a informačním displejem neřadí mezi obyčejné reprosoustavy, ale spíše mezi specialitky. Vestavěný displej dokáže zobrazit infromace o přehrávané hudební skladbě, momentálním času, hlasitosti a jiné. Co se týče zvukové kvality, materiály hovoří o 'studiové kvalitě', což můžeme ovšem brát s rezervou.



Cílem firmy tedy bylo stvořit takové reproduktory, jež by nebyly určeny pouze k reprodukci hudby, ale rovněž poskytovaly zajímavé informace. Dvojice reproduktorů Z10 také umožňuje dotekovým ovládáním ovlivňovat kromě hlasitosti a fce mute i přehrávání skladeb, a to s pomocí tlačítek play/pause, posun dopředu a posun dozadu. Tato funkce však společně s displejem vyžaduje jistou kompatibilitu se softwarem. Zde je zajištěna s programy iTunes, WMA, Winamp a Musicmatch. Tyto programy sice pro přehrávání hudby stačí, ale přeci jen bych uvítal ještě alespoň možnost zobrazovat informace z textového souboru, což by zajistilo i kompatibilitu s dalšími programy, jako například Foobar. Další tlačítka 1, 2, 3 a 4 umístěná přímo pod displejem pak dovolují pod sebe uložit přednastavená internetová rádia a prostým stisknutím je naladit.

Samotné bedničky v sobě mají 2,5cm výškový a 7,6cm basový reproduktor, pro které vestavěný zesilovač signál rozděluje podle kmitočtu, což bychom ostatně od alespoň trochu kvalitních soustav mohli čekat. Bedničky mají rozměry 24,6cm na výšku, 11,4cm na šířku a 11,9cm hloubku. K PC se připojují USB kabelem, jenž vede společně audio signál i informace pro LCD displej. K dispozici je ale i klasický 3,5 jack vstup a stejný výstup pro sluchátka. Soustava bude k dispozici počátkem tohoto měsíce za doporučenou cenu 4 500 s DPH.

Zdroj: Logitech
reklama