reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Matrox TripleHead2Go: "roztrojka" na monitory

2.3.2006, Milan Šurkala, aktualita
Matrox TripleHead2Go: "roztrojka" na monitory
Možná si vzpomínáte na zázračnou věcičku Matrox DualHead2Go, která dokázala analogový signál poslat na dva monitory a tak umožnila využít vícemonitorové zobrazení třeba i s grafickými kartami, jež to fyzicky nepodporovaly (z nedostatku výstupních...
Možná si vzpomínáte na zázračnou věcičku Matrox DualHead2Go, která dokázala analogový signál poslat na dva monitory a tak umožnila využít vícemonitorové zobrazení třeba i s grafickými kartami, jež to fyzicky nepodporovaly (z nedostatku výstupních konektorů).



Nyní přináší Matrox na trh další verzi, tentokrát pojmenovanou TripleHead2Go. Již podle názvu je patrné, že dokáže poslat obraz rovnou na tři monitory zároveň. Podporovaná rozlišení tedy jsou 1920×480 (3×640), 2400×600 (3×800), 3072×768 (3×1024) a 3840×1024 (3×1280).

Maximální rozlišení samozřejmě záleží na cílové grafické kartě a monitorech. Matrox rovněž vyřešil problémy, které se objevovaly u spousty her (ve fullscreenu), kdy se obraz prostě ztrojoval, na každém monitoru byl stejný. Nyní je podporováno na 150 her, které trojnásobné módy podporují (např. Microsoft Flight Simulator, Age of Empires III, World of Warcraft, F.E.A.R., Quake).

Tato "sranda" vás vyjde na $299, což je docela dost peněz. K dispozici bude v dubnu.

Zdroj: www.arstechnica.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama