reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Meta má nový tým pro AI nástroje, chatboty a digitální "osoby"

3.3.2023, Milan Šurkala, aktualita
Meta má nový tým pro AI nástroje, chatboty a digitální "osoby"
Společnost Meta Marka Zuckerberga se chce svézt na vlně zájmu o umělou inteligenci a oznamuje tak vytvoření nového týmu v rámci firmy, která se bude věnovat generativní AI a jiným nástrojům využívajícím těchto systémů.
Nynější "hype" kolem umělé inteligence a chatbotů způsobuje, že se mnoho firem snaží urychleně reagovat a Meta už oznámila nejen vývoj systému LLaMA, ale Mark Zuckerberg se nechal také slyšet, že v rámci společnosti zakládají nový tým, který se bude věnovat generativní AI, aby se v této oblasti firma posunula rychleji vpřed. Připomeňme, že dosud se Meta soustředila především na virtuální realitu, kde se jí nijak zvlášť nedaří a mezitím se ukázalo, že obrovský poprask nastal v oblasti generativní AI a nikoli VR. Otázkou samozřejmě je, kdy tento překotný zájem vyšumí a generativní AI se nějak rozumně ustálí.
 
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg, autor: Anthony Quintano from Honolulu, HI, CC BY 2.0, přes Wikimedia Commons
 
Meta hodlá vytvořit nástroje využívající AI do většiny svých produktů, kde by mohly být v podobě virtuálních "AI osob", které by měly pomáhat lidem v nejrůznějších úlohách. Počítá se s prací na textu v chatovacích aplikacích WhatsApp a Messenger, měly by vzniknout i AI filtry pro fotografie do Instagramu. Nový tým povede Ahmad Al-Dahle, který se bude zodpovídat CPO společnosti, jímž je Chris Cox. Myslíte si, že Meta dokáže překonat ChatGPT od OpenAI?
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama