reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Michael Dell kupuje svou společnost

13.9.2013, Jan Vítek, aktualita
Michael Dell kupuje svou společnost
Společnost Dell oznámila, že na základě hlasování jejích akcionářů byl udělen souhlas k jejímu odkoupení zakladatelem Michaelem Dellem, jenž si k tomu přizval partnera, investiční společnost Silver Lake Partners. Michael Dell přitom dnes...
Společnost Dell oznámila, že na základě hlasování jejích akcionářů byl udělen souhlas k jejímu odkoupení zakladatelem Michaelem Dellem, jenž si k tomu přizval partnera, investiční společnost Silver Lake Partners. Michael Dell přitom dnes stále ještě působí ve své firmě na pozici CEO.





Dle tohoto ujednání dostanou akcionáři firmy Dell celkem 13,75 USD za každou akcii plus zvláštní dividendy v hodnotě 13 centů za akcii, čili celkově 13,88 USD. Navíc byly domluveny další čtvrtletní dividendy, a to 0,08 USD za akcii, což se týká 3. fiskálního kvartálu. Celková transakce pak Della a Silver Lake Partners přijde na 24,9 miliardy dolarů a uzavřena má být před koncí třetího kvartálu fiskálního roku 2014.

Sídlo firmy pak zůstane v texaském Round Rock a je otázkou, co jí to přinese. Alespoň dle tiskového prohlášení se nedočkáme ničeho zásadního, neboť ta mluvila pouze o dalším pokračování stanoveného kurzu, jenž má zaměřena podniková řešení a služby.

Osobní dopis Michaela Della adresovaný zákazníkům jeho firmy také moc informací nepřinesl. Dell v něm mluví neurčitě o návratu ke kořenům, inovacích a novém věku cloudu, velkých datových objemů (tzv. Big Data), mobility a zabezpečovacích technologií.

Zdroj: TZ Dell
reklama