reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Micron dokončil akvizici Elpidy

31.7.2013, Jan Vítek, aktualita
Micron dokončil akvizici Elpidy
Z dřívějších zpráv jsme se mohli dozvědět, že japonská Elpida bojující o svou budoucnost nakonec skončí pod křídly amerického Micronu, který dnes ohlásil, že tato akvizice byla právě dokonána. Celé jmění firmy Elpida tak přešlo do jeho vlastnictví,...
Z dřívějších zpráv jsme se mohli dozvědět, že japonská Elpida bojující o svou budoucnost nakonec skončí pod křídly amerického Micronu, který dnes ohlásil, že tato akvizice byla právě dokonána. Celé jmění firmy Elpida tak přešlo do jeho vlastnictví, a to na základě dohody z 2. července minulého roku. Za uplynulý rok se také společnost Elpida reorganizovala pod dohledem Tokijského soudu. Krom toho také Micron odkoupil 24 procent akcií firmy Rexchip Electronics Corporation od Powerchip Technology.





Pod Micron tedy přešla i Hiroshimská továrna Elpidy na výrobu paměti DRAM, která využívá 300mm wafery a také další vlastnictví tétp firmy, které zahrnovalo 65% podíl ve firmě Rexchip a další podobná továrna na Tchaj-wanu a pak také 100% podíl ve společnosti Akita Elpida Memory s montážním a testovacím podnikem v japonské Akitě.

Nyní tak Micron vlastní celkem 89 % akcií firmy Rexchip a díky dvěma novým továrnám si navýšil produkci o více než 185000 wafferů s průměrem 300 mm za měsíc. To posílio jeho celkovou produkci o 45 procent. Micron si však také rozšířil zákaznické spektrum, neboť sám se zaměřoval především na výrobu pamětí DRAM pro síťová a serverová řešení a dále produkuje paměti NAND flash a NOR. Elpida zase vyráběla paměti DRAM především pro mobilní zařízení.

Zdroj: TZ Micron
reklama