reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Bing překonal 100 milionů denně aktivních uživatelů i díky chatbotovi

12.3.2023, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft Bing překonal 100 milionů denně aktivních uživatelů i díky chatbotovi
Internetový vyhledávač Bing nikdy nebyl příliš úspěšný, nicméně díky chatbotovi, kterého může vyzkoušet vybraná skupina lidí, se o něm mnohem více mluví a zkouší ho více lidí. Nyní překonal metu 100 milionů denně aktivních uživatelů.
Synonymem pro vyhledávač je už hodně dlouho Google, který má přes miliardu denně aktivních uživatelů a více než 90% podíl na trhu. Microsoft Bing byl vždy hodně v jeho stínu a nedaří se mu překonat tržní podíl v nižších jednociferných procentech. V poslední době se to trochu zlepšuje a Microsoft nyní tvrdí, že se Bing dostal na 100 milionů denně aktivních uživatelů. Stále je to o řád méně než Google, ale je to růst. K tomu trochu dopomohl i fakt, že Microsoft do Bingu zakomponoval chatbota, byť ten je k dispozici jen omezenému množství uživatelů.
 
Microsoft Bing
 
Nyní je to zhruba něco přes milion lidí, kteří k němu mají přístup a testují ho, přičemž zhruba třetina z nich Bing předtím nepoužívala. Microsoft říká, že lidem se líbí inovativní přístup "Search + Answers + Chat + Creation", tedy že pomocí Bingu vyhledají informaci, dostanou odpověď, mohou si o ní popovídat a na tomto základě vytvořit něco dalšího. Současně také vidí, že se k Bingu dostali nejen noví uživatelé, ale přes Bing více hledají i ti stávající. To je dle něj dáno i tím, že používá nový model Prometheus, který dává relevantnější výsledky než v minulosti.
 
Pokud jde o využívání Bing AI, zhruba třetina lidí využívá chatbota každým dnem. Obvykle jde o tři chaty denně a celkově bylo provedeno už více než 45 milionů rozhovorů s chatbotem. Zhruba 15 % z nich je využíváno kreativně ke generování nového obsahu. Microsoft také podotýká, že Bing se dostal i na telefony v podobě mobilní aplikace Bing Mobile, která také podporuje chatování a rozpoznávání mluveného slova.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama