Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft chce oživit Age of Mythology

27.6.2019, Jan Vítek, aktualita
Microsoft chce oživit Age of Mythology
Microsoft si pro nás chystá oživení Age of Mythology, dosud ojedinělého titulu, který svým způsobem patří do série Age of Empires. A jak je z názvu celkem zřejmé, jde o strategii, která těží z mytologie. 
Microsoft v poslední době nabírá otáčky, co se týče her. Na PC se tak dostanou tituly série Halo, nové Gears of War a také Forza a dále budou oživeny i staré série jako Age of Empires a Microsoft Flight Simulator. A právě do Age of Empires můžeme zařadit také Age of Mythology, kterýžto titul se nezaměřil na opravdovou historii a její vojenství, ale na severskou, řeckou a egyptskou mytologii. 
 
 
Původní Age of Mythology přišla na trh v roce 2002 jako real time strategie (RTS), která zaznamenala vcelku úspěch s milionem prodaných kopií během prvních pěti měsíců. Zaujala také svou grafikou, animacemi a soundtrackem, stejně jako kvalitní kampaní pro jednoho hráče. 
 
Nyní se dozvídáme od kreativního ředitele Adama Isgreena, který pracuje na sérii Age of Empires, že až vyjdou na trh všechny Age of Empires Definitive Edition, jeho tým se zaměří také na Age of Mythology. Lze tak očekávat, že i tato hra bude oprášena, spíše než aby byl vytvořen zbrusu nový titul. 
 
Ještě předtím by ale měl dorazit patch pro Age of Mythology [Extended Edition], který bude řešit řadu chyb a exploitů, kterých by se i sami hráči rádi zbavili. Až pak někdy bude této hře věnována větší pozornost, ale z vyjádření Isgreena je zřejmé, že ještě vůbec není rozhodnuto, co bude s touto hrou provedeno. 
 
Age of Empires: Definitive Edition už je přitom dávno venku a nyní si Microsoft chystá tu samou verzi Age of Empires 2. Obě budou k dispozici na Xbox Game Pass pro PC a rovněž na Steamu. Následovat bude oprášení Age of Empires 3 a Relic Entertainment už pracují i na Age of Empires 4, což už je zbrusu nový titul. Ten byl ohlášen už v roce 2017 a letos bychom se měli dozvědět, kdy konečně přijde na trh.
  
Zdroj: KitGuru