reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft již brzy ukončí podporů systémům Windows 98/ME

12.4.2006, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft již brzy ukončí podporů systémům Windows 98/ME
Pokud ještě používáte zastaralejší systémy Windows 98, 98SE nebo ME, asi vás nepotěší zpráva, že Microsoft hodlá 11. července 2006 ukončit jejich podporu. Už tedy nevyjdou žádné další bezpečnostní záplaty (nehledě na to, že ani s nimi tyto...
Pokud ještě používáte zastaralejší systémy Windows 98, 98SE nebo ME, asi vás nepotěší zpráva, že Microsoft hodlá 11. července 2006 ukončit jejich podporu. Už tedy nevyjdou žádné další bezpečnostní záplaty (nehledě na to, že ani s nimi tyto systémy nejsou zrovna bezpečné).



Opět se tak přiblíží konec systémům řady Windows 9x/ME (Windows 4.x). Tyto systémy jistě nemálo z vás používalo dlouhá léta, ale nyní by zejména díky horší bezpečnosti měly být nahrazeny alespoň Windows XP SP2. Windows Vista jen tak brzy nepřijde.



Je velmi překvapující kolik lidí ještě tyto systémy využívá. Jen na základě jejich žádostí byla prodloužena podpora z původně uvažovaného ledna 2004 na červenec 2006. Na druhou stranu, drtivá většina těchto systémů je nainstalována na druhých či třetích počítačích, takže lze předpokládat, že ani ukončení podpory nepřinutí uživatele ve velkém přecházet na novější verze Windows. Pomoc na webu bude k dispozici ale minimálně do 11. července 2007.

Zdroj: www.betanews.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama