reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft MSN: portál v novém kabátě

8.9.2014, Radan Tuhý, aktualita
Microsoft MSN: portál v novém kabátě
Microsoft představuje kompletně přepracovaný vzhled i layout svého portálu MSN.com. Jedná se o mix zpravodajství a cloudových služeb Microsoftu. Zatím je nový portál k dispozici na speciální adrese, která je dostupná již nyní.
Pokud navštívíte portál MSN.com již nyní, možná budete překvapeni. Jedná se totiž o náhled nového, respektive kompletně přepracovaného portálu Microsoftu. Stránka je informativní, ale dostatečně aktivní, obsahuje spoustu nových a vylepšených sekcí a kategorií, no a v neposlední řadě obsahuje panel odkazů na většinu cloudových služeb Microsoftu.





Na první pohled vypadá titulní stránka MSN.com velmi podobně, jako Windows. Zároveň je umožněno většinu obsahu přizpůsobit tomu, co nás zajímá a jaké informace chceme na titulní straně rádoby domovské stránky najít.

Microsoft za tímto účelem uzavřel spolupráci s několika subjekty, jako je např. New York Times, Conde Nast nebo AOL. Zpravodajství na tomto novém portálu bude tedy zřejmě opravdu rychlé a věcné.





Na titulní straně nemůžeme přehlédnout již výše zmíněný panel s online službami Microsoftu. Jedním kliknutím se tak dostaneme ke svým poznámkám v OneNote, zkontrolujeme emaily, přistoupíme k cloudovému úložišti OneDrive, případně přejdeme na mapy, Skype či sociální sítě.

Nechybí ani vyhledávací okno, které nás po zadání fráze k vyhledání přesměruje na stránku s výsledky vyhledávače Bing.

Kromě již zmíněných služeb a sekcí můžeme nalézt i další utility, jako např. nákupní seznam nebo prohlížeč lidského těla 3D. K tomu všemu se většina personalizovaného obsahu bude synchronizovat napříč zařízeními a platformami - Microsoft plánuje připravit některé své aplikace i pro Android nebo iOS – např. Food & Drink, Sports, a podobně. Své oblíbené recepty tedy uvidíte i na svém chytrém telefonu či tabletu, a to bez ohledu na to, jakou značku a systém máte.

Obě verze (původní i náhled nové) zřejmě ještě budou chvíli fungovat nezávisle na sobě. Microsoft zatím neřekl, kdy plánuje starou verzi kompletně nahradit tou novou, ale víme, že aplikace pro Android a iOS mají být připraveny během několika měsíců.

Zdroj: Engadget
reklama