reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft potvrzuje, Windows 10 zdarma pro všechny "Insidery"

22.6.2015, Jan Vítek, aktualita
Microsoft potvrzuje, Windows 10 zdarma pro všechny "Insidery"
Pokud jste se zapojili do programu Windows Insider a testovali, nebo si prostě jen vyzkoušeli chystaný operační systém Windows 10, budete už jen z této pozice mít nárok na oficiální kopii systému zdarma. Jak to bude fungovat?
Shánění informací o distribuci nového systému Windows 10 nebylo lehké, protože se objevovaly postupně a náhodně jako střípky. Něco Microsoft zveřejnil na blogu, něco tweetoval a jiné informace máme třeba z konferencí. Dosud ale žádný zástupce firmy Microsoft jasně nevystoupil a neřekl uceleným způsobem, jak to bude s možnostmi aktualizace, různými edicemi systému, cenami, minimálními hardwarovými požadavky, atd.





Teprve nedávno tak bylo potvrzeno, že ti, kteří se rozhodnou aktualizovat své již nainstalované Windows 7 (nebo novější) na Windows 10, budou mít později možnost i instalovat Windows 10 jako čistý systém, pokud to budou potřebovat. Tuto důležitou informaci odhalila konverzace s Gabrielem Aulem (Microsoft) na Twitteru.

Nejnovější zpráva o možnostech přechodu na Windows 10 také přichází z klávesnice Gabriela Aula, který psal o "Upcoming changes to Windows 10 Insider Preview builds". V textu se tedy píše, že každý účastník programu Windows 10 Insider bude moci zdarma získat plnou kopii systému, až bude k dispozici. Aul tak potvrzuje informace od Mary Jo Foley a dalších. Uvedeno také bylo, že program Insider bude po vypuštění plné verze systému pokračovat, však Microsoft bude pochopitelně pracovat na dalších verzích.

Pokud jste tedy využili nějaký build systému Windows 10 Insider Preview (edice Home a Pro) a máte registrován svůj účet MSA (Microsoft Account), budete moci aktualizovat na plnou a finální verzi systému již 29. července. Gabriel také dodal, že jakmile na své PC s Technical Preview systému Windows 10 nainstalujeme jako upgrade finální verzi Windows 10, bude nám umožněno také provést čistou instalaci systému. A aby bylo naprosto jasno, na Gabriela byl namířen jasný dotaz, na nějž odpověděl: "Nainstalujete sestavení verze 10130, připojíte se ke svému Insider MSA účtu, pak můžete nainstalovat finální verzi (RTM), a ta zůstane i nadále ověřená a pravá."

Jinými slovy, nyní si mohou svou kopii systému Windows 10 pořídit i ti, kteří neprovozují pravé Windows 7, 8 či 8.1. Stačí se zapojit do programu Insider, což nic nestojí. Stejnou možnost dostanou také uživatelé počítačů Mac, kteří mohou Windows 10 testovat v Boot Camp či VM.

Zdroj: Hexus.net
reklama