reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft si utahuje ze Sony a jejího podstavce pro PS5

8.10.2020, Jan Vítek, aktualita
Microsoft si utahuje ze Sony a jejího podstavce pro PS5
Společnost Sony včera zveřejnila video, v němž rozebírá, a to vskutku fyzicky rozebírá svou konzoli PlayStation 5. Vedle toho také ukazuje, co je třeba udělat, abychom ji mohli postavit horizontálně, či vertikálně. Právě toho se chytil Microsoft.
Když se podíváte na následující video od jeho první minuty, můžete si prohlédnout způsob, jakým lze přesunout podstavec konzole tak, aby ji bylo možné umístit i horizontálně. Ono to samozřejmě půjde i tak, ovšem hezké to nebude. 
 
 
Podstavec je ke konzoli přimontován pomocí jednoho šroubku, takže ten odšroubujeme a pak si jej můžeme schovat dovnitř podstavce, z nějž naopak vytáhneme gumovou záslepku pro zbylý otvor v konzoli. Podstavcem lze ještě pootočit ve stylu krabičky s rybářskými olůvky, aby se šroub schoval uvnitř a nehrozila jeho ztráta. Pak už stačí podstavec jen pomocí jeho plastových háčků zachytit za okraj konzole a položit ji naplocho. Hotovo. 
 
 
Marketing Microsoftu zanedlouho přispěchal se svou reakcí zveřejněnou na Twitteru, přičemž ta byla nyní už kupodivu odstraněna. Asi není třeba tento vtípek vysvětlovat, stačí se podívat na obrázky a přečíst si doprovodný text: "Jak změnit polohu Xbox Series X z vertikální na horizontální". Xbox je zkrátka oproti nepravidelně tvarované PS5 prostá krabice, ostatně to má i ve svém názvu. 
 
PlayStation 5 a PlayStation 5 Digital Edition přijdou na trh 12. listopadu za ceny 499 a 399 USD, přičemž Xbox Series X a Xbox Series S přijdou na trh o dva dny dříve za 499 a 299 USD. 


reklama