reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft školám zdarma poskytne Office 365

31.5.2012, Jan Vítek, aktualita
Microsoft školám zdarma poskytne Office 365
Společnost Microsoft se rozhodla, že si trošku vylepší karmu a poskytne školám zdarma možnost využití jejího cloudového kancelářského balíku Office 365. O tom si můžete přečíst v našem starším článku, který se zabýval jeho betaverzí. Nabízené...
Společnost Microsoft se rozhodla, že si trošku vylepší karmu a poskytne školám zdarma možnost využití jejího cloudového kancelářského balíku Office 365. O tom si můžete přečíst v našem starším článku, který se zabýval jeho betaverzí.





Nabízené služby tak budou moci bezplatně využívat všichni studenti, pedagogové a jiní zaměstnanci českých škol. Ti tak dostanou možnost využití e-mailu s úložnou kapacitou 25 GB a zabezpečením proti virům a spamu. Office 365 také nabídne možnost pořádat videohovory, videokonference nebo webové semináře, dále bude možné tvořit osobní či týmové weby a samozřejmě také využívat webové aplikace Office Web Apps pro práci s různými dokumenty (kompatibilní s klasickými MS Office) pomocí webového prohlížeče. Zde je výhodou, že na jednom dokumentu může souběžně pracovat více lidí.

Za rozšířené služby si ale školy budou muset připlatit a získat třeba neomezenou velikost online archivu pro poštu, sadu Microsoft Office Professional Plus nebo možnost telefonovat přímo ze softwarového komunikátoru Lync do veřejné telefonní sítě.

Nakonec se Microsoft pochlubil, že jeho Office 365 už využívá řada škol. Jde o Farmaceutickou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové, Masarykovu univerzitu v Brně, Univerzitu Hradec Králové, Policejní akademii nebo Vysokou školu ekonomickou.

Zdroj: TZ Microsoft
reklama