reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft vydá speciální edici k 20. výročí Windows

20.11.2005, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft vydá speciální edici k 20. výročí Windows
Možná bude Microsoft nabízet Windows s reklamními plochami zdarma. Možná ne. Jisté ale je, že zamýšlí vydat speciální edici Windows XP, která bude oslavovat 20. výročí Windows. A je nutno říct, že tuto verzi snad ani nechce vydat firma o...
Možná bude Microsoft nabízet Windows s reklamními plochami zdarma. Možná ne. Jisté ale je, že zamýšlí vydat speciální edici Windows XP, která bude oslavovat 20. výročí Windows. A je nutno říct, že tuto verzi snad ani nechce vydat firma o které byla řeč v předchozí novince.



Takže, představte si, že máte zbytečných $235. Nemáte-li kalkulačku, pak vězte, že se jedná o obnos cca 7000Kč s DPH. A co za to dostanete? Především Windows XP, ale pozor, pouze upgrade, což znamená, že musíte mít legální kopii Windows 98 či vyšších a přes ně tato XPčka nainstalujete. Mimochodem, tato verze Windows XP se od té normální bude lišit jen speciálním theme a asi novým wallpaperem na oslavu výročí. Pak dostanete repliky instalačních CD Windows 95, 98, 2000 a ME, tedy nefunkční CD, které jen vypadají jako instalačky. Působivé :-)

Aby toho nebylo málo, dostanete ještě nějaké nálepky, krabici, nějaké drobnosti a betaverzi Windows Vista. Bude k dispozici jen v omezené edici 9999 kusů. A to vše v přepočtu za 7000Kč. Opravdu netuším, co si tímto Microsoft slibuje, naprostá většina tohoto "velmi zajímavého" zboží asi zůstane na regálech, protože toto snad nejsou schopni si koupit ani Japonci (jakože Japonsko je země mnoha extrémů), pro které je exkluzivně tento produkt určen.

Zdroj: www.microsoft-watch.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama