reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Xbox Game Pass PC přichází na streamovací službu Nvidia GeForce Now

16.6.2023, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft Xbox Game Pass PC přichází na streamovací službu Nvidia GeForce Now
Microsoft brzy přinese hry spadající po Xbox Game Pass PC na herní streamovací službu Nvidia GeForce Now. Hry z katalogu Microsoftu bude nově možné streamovat přes službu, která slibuje výkony GeForce RTX 4080.
Microsoftu se stále nedaří přesvědčit všechny regulátory o tom, aby mu povolili nákup společnosti Activision Blizzard. Jedním z argumentů Microsoftu má být to, že po dobu 10 let zajistí dostupnost svých her (a her studií, které pod něj spadají) na konkurenčních streamovacích platformách. Jednou z nich je i Nvidia GeForce Now, přičemž právě na tuto službu by se ještě letos měl dostat první výběr her spadající do Xbox Game Pass PC (PC Game Pass a Xbox Game Pass Ultimate). Hry z tohoto katalogu by mělo být brzy možné hrát na všech zařízeních, které jsou podporovány službou Nvidia GeForce Now.
 
Nvidia Microsoft
 
Těmi mohou být např. PC (včetně těch slabších), Macy od Applu nebo Chromebooky, služba je podporována i na mobilních zařízeních nebo televizích. Zatím to však nevypadá, že by měl být k dispozici kompletní katalog. GeForce Now by měla nabízet výkon karet GeForce RTX 4080 a podle testů je výkonnější a s kratšími latencemi než obdobná služba Microsoftu, Xbox Cloud Gaming. Připomeňme, že na GeForce Now jsou podporovány i hry ze Steamu, Epic Games Store, Ubisoft Connect a GOG.com.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama