reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft zprovoznil svůj Live Search vyhledávač

12.9.2006, Jan Vítek, aktualita
Microsoft zprovoznil svůj Live Search vyhledávač
Ve snaze konkurovat vyhledávacím gigantům, jako jsou Google a Yahoo, Microsoft zprovoznil svůj vlastní vyhledávač Live Search, jenž má nabízet zatím nevídané funkce. Live search byl poněkud neočekávaně vypuštěn včera , za čímž se dle některých...
Ve snaze konkurovat vyhledávacím gigantům, jako jsou Google a Yahoo, Microsoft zprovoznil svůj vlastní vyhledávač Live Search, jenž má nabízet zatím nevídané funkce. Live search byl poněkud neočekávaně vypuštěn včera , za čímž se dle některých skrývá snaha otupit novinky z konferencí Apple a Dellu.


Zatímco na jednu stranu se nový engine snaží konkurovat Googlu ve smyslu vyhledávání na webu, na druhou stranu se očekává, že by mohl prorůst i do samotných Windows, tudíž budeme moci přes něj vyhledávat nejen na Internetu, ale na lokální síti i ve vlastním počítači - ať už soubory či text. Tuto integraci do systému však vyhledávače třetích stran samozřejmě nemohou následovat.



Co však přesně nabízí Live Search navíc oproti Google? Jednak jsou to široké možnosti uživatelského rozhraní (jež si ovšem alespoň zatím nerozumí s Operou) a poté komplexnější cesta podání nalezených odkazů, kdy se vyhledávač snaží uživateli poskytnout různorodé výsledky a ne pouze různé odkazy na to samé, což si ostatně můžete již nyní sami vyzkoušet. Na druhou stranu Live Search neposkytuje ostatní služby, jako například hojně využívané googlovské 'Co je...?', kde nám jsou nabídnuty odpovědi a definice na různé otázky. Další služby také ještě nepracují stoprocentně, ovšem je jasné, že tato služba ještě není vyladěna. Oproti MSN search se ale jistě jedná o výrazný krok dopředu a pokud se jej Microsoft rozhodne integrovat i do svých OS a projde mu to, pak se nejeden vyhledávač otřese v základech, Google nevyjímaje.

Zdroj: TGDaily
reklama