reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
13.2.2020, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA se na konci minulého týdne rozhodla, že kvůli šířící se nákaze koronaviru se nebude letos účastnit akce Mobile World Congress a nebyla v tom sama. Nyní se už ale dozvídáme, že zrušen byl celý letošní MWC. 
honza1616 (3625) | 13.2.202018:16
A za vsechno můžou Číňani z nějakého Činskeho venkova, kde ziji v dřevěných chatrčích a žerou polosyrove netopíří maso
Odpovědět2  0
DarkRichelieu (1230) | 13.2.202021:14
Druhá alternativa je, že by to ­"uteklo­" z biologické laboratoře třídy BSL­-4. To bych si začal dělat starosti. Buďme rádi za netopíra ;­-)
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 13.2.202022:47
Údajně byli mezihostiteli luskouni.. https:­/­/www.novinky.cz­/zahranicni­/svet­/clanek­/koronavirus­-na­-cloveka­-nejspis­-prenesli­-luskouni­-40313063 Ale to není až tak podstatné. A ohledně stravovacích návyků? KAŽDÝ jí něco, co někomu jinému přijde neskutečně odporné.. Ale mě na tom spíš zaujal způsob vyhlašování karantény. Kolik dní předem brblali, že město bude třeba uzavřít. A přitom letadélka létala tam a zpátky, nejen do Číny, ale i okolních zemí, vlaky, auta.. Výsledkem bylo, že z desetimilionového města půlka obyvatel zdrhla. Takhle se karanténa nedělá. Obyvatelé se měli dozvědět akorát až: město bylo uzavřeno, nikdo nesmí odejít. ­(a ani letadla odletět. V nouzi uprchlíka raději sestřelit a bez zkoumání kdo přežil zbytky stroje očistit plamenomety­)
Odpovědět0  2
DarkRichelieu (1230) | 13.2.20209:48
Podle mě dělají z komára velblouda. Každému vydat biologický oblek a může se pokračovat. Pokud oficiální čísla nekecají, tak obyčejná chřipka zabíjí daleko více lidí. Pokud kecají a čísla jsou podhodnocená kvůli nešíření paniky 10x až 80x, tak už teď jsme v průseru. Na tomhle případu je vidět, jak je svět připraven na světovou pandemii. Pokud by vypukla, tak už dnes nikde pomalu nejsou základní ochranné pomůcky, personál a místa kde léčit tisíce nakažených. Neexistuje ani uskutečnitelný krizový plán, jen co by se mělo a co by se mohlo. V Číně vydají rozkaz a postaví nemocnici za pár týdnů, u nás by se nepostavil ani stan a než by se o něčem rozhodlo svět by upadl v anarchii.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 13.2.202010:09
Zatím chřipka zabíjí víc. Zatím.. Tohle se očividně umí moc pěkně šířit. A jakmile počet nemocných přesáhne počet, o které se lze postarat, půjde úmrtnost strmě nahoru. Aneb: Jakou šanci má člověk s těžkým zápalem plic, když leží někde na chodbě v průvanu a maximálně mu k matraci postaví nějaké jídlo a pití? ­(pokud vůbec má sílu se najtst a napít, kdo nezažil neuvěří, ona stačí i ta pravá chřipka­) Když nedostane ani ten kyslík, natož léky ­(neexistují­)
Odpovědět0  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.