Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Motorola MPx220 oficiálně uvedena

28.7.2004, Petr Hájek, článek
Motorola MPx220 oficiálně uvedena
Společnost Motorola oficiálně ohlásila přístroj Motorola MPx220, dlouho očekávaného nástupce prvního chytrého telefonu firmy běžícího na MS Smartphone - Motoroly MPx200 (bez digitálu, BT a s OS MS Smartphone 2002). Novinka používá operační systém Windows Mobile for Smartphone 2003 Second Edition, podporuje quadband GSM/GPRS Class 12, je vybavena 64 MB flash ROM, Bluetooth čipem, integrovaným 1,23 Mpix digitálním fotoaparátem (nabízí blesk i digitální zoom) a slotem na mini-SD média.

Vzato kolem a kolem, Motorola se rozhodla do svého nejnovějšího přístroje zahrnout vše, co postrádal předchůdce a na co si u něj uživatelé oprávněně stěžovali. To činí z Motoroly MPx220 mocný nástroj hodný nejen mobilního profesionála.

"Nová Motorola MPx220 je k dnešnímu dni prakticky konečné technologické stádium pro mobilní profesionály kdekoliv na světě, kteří vyžadují konektivitu 24 h denně a 7 dní v týdnu bez jakýchkoliv kompromisů ze strany dostupných hi-tech vlastností," říká Michael Tatelmanm viceprezident a generální manažer MOTOPRo Products, Motorola, Inc. "Jakmile jednou sami zkusíte možnosti Motoroly MPx220, ať již v podobě synchronizace emailů, poslouchání posledních MP3 hitů či si zaznamenáte vestavěným aparátem vlastní kousek historie, ve všech případech je Motorola MPx220 Vaším ideálním společníkem."

Pozornému čtenáři mobilních magazínů jistě neušlo, že z důvodů známých asi jen zástupcům Motoroly byla Motorola MPx220 představena již podruhé! Koncem června se totiž na firemním webu objevilo tiskové prohlášení popisující tento smartphone a o několik dní později bylo v tichosti staženo, aby bylo teď nahrazeno prohlášením úplně novým.

Véčková Motorola MPx220 měří 48 x 90 x 20 mm a váží 110 g, její akumulátor zvládne až 4,5 h hovoru nebo 112 h ve stand-by módu. Ačkoliv je OS na bázi Windows Mobile 2003 Second Edition, využívá displej Motoroly MPx220 pouze tradičního rozlišení 176 x 220 pixelů a navíc s obrazem nelze otáčet tak, jak je tomu možno u Pocket PC verze operačního systému. Rovněž použitý Bluetooth bude verze 1.1, tedy nikoliv poslední 3x rychlejší varianta a dokonce ani verze 1.2.

Očekává se, že přístroj bude k dostání během posledního letošního čtvrtletí v provedení stříbrném či černém za zatím neupřesněnou cenu.

Zdroj: PDA Live