reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Motorola představuje nové modely

25.2.2004, Petr Hájek, článek
Motorola představuje nové modely
Společnost Motorola oficiálně uvedla na akci 3GSM hned několik nových přístrojů najednou - smartphone Motorola MPx100, komunikátor Motorola MPx a dva 3G modely, Motorola A1000 a Motorola E1000. Pojďme se společně podívat na stručné představení jednotlivých modelů, jejich základní vlastnosti a samozřejmě také fotografie.
Prvním z řady je přístroj Motorola MPx, plně vybavený Windows Mobile komunikátor s vlastnostmi běžného Pocket PC a s vestavěným 1,3 Mpix digitálním fotoaparátem, 16bitovým displejem úhlopříčky 71 mm a rozlišení 240 x 320 pixelů, miniaturní QWERTY klávesničkou, integrovaným Wi-Fi modulem, IrDA a SD/MMC slotem. Pro účely nejen synchronizace model podporuje ActiveSync a lze jej sesynchronizovat i bezdrátově přes GPRS. Na trhu se má přístroj objevit ve 2. letošním čtvrtletí.






Dalším kouskem je Motorola MPx100 (jinak velmi podobná modelu Motorola MPx200) s tradičním designem a také jde o GSM/GPRS triband 900/1800/1900 MHz. Mimo jiné přístroj opět nabízí vestavěný 1,3 Mpix digitální fotoaparát, Bluetooth (volitelně lze pořídit i Wi-Fi), miniSD slot a dále nechybí ani WAP 2.0 či Java. I zde je samozřejmostí synchronizace přes ActiveSync a přístroj se rovněž objeví ve 2. kvartále.




Předposledním modelem je Motorola A1000 disponující mocnými parametry pro profesionální nasazení v 3G sítích. U této novinky nalezneme Symbian OS, 24 MB RAM, 1,2 Mpix digitální fotoaparát s 4x digitálním zoomem a podporu VPN (Virtual Private Network), přístroj se objeví v prodeji až během posledního letošního čtvrtletí.


Motorola A1000


A konečně, Motorola E1000 je také 3G modelem, ale tentokrát zaměřeným spíše na mladší obecenstvo a hráče, jehož digitál má 8x digitální zoom a systém je obohacen i o nějaké ty utilitky pro práci s obrázky. LCD displej zobrazí 262 144 barev a má rozlišení 240 x 320. I zde nalezneme GPS modul a Bluetooth, infraport kupodivu chybí.


reklama