reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI 975X Platinum PowerUp Edition: high-end motherboard pro nové procesory Intelu

9.7.2006, Milan Šurkala, aktualita
MSI 975X Platinum PowerUp Edition: high-end motherboard pro nové procesory Intelu
První desktopové procesory s architekturou Intel Core se objeví ke konci měsíce, společnost MSI už nyní připravuje high-end základní desky pro tyto procesory (tedy Intel Core 2 Extreme a Intel Core 2 Duo). Samozřejmostí je podpora i starších...
První desktopové procesory s architekturou Intel Core se objeví ke konci měsíce, společnost MSI už nyní připravuje high-end základní desky pro tyto procesory (tedy Intel Core 2 Extreme a Intel Core 2 Duo). Samozřejmostí je podpora i starších procesorů LGA775, tedy Pentií 4, Pentií D, Pentií Extreme Edition a Celeronů D, kterou disponuje i výchozí verze MSI 975X Platinum.



Sběrnice procesorů může činit 533MHz, 800MHz nebo 1066MHz. Paměti typu DDR2 mohou nyní běhat až na 1066MHz (podle tiskové zprávy, www stránka motherboardu udává pouze DDR2-800). Potěší také Dual CoreCell s Dual CoreCenter, které umožní monitorovat a nastavovat každé jádro procesoru. K dispozici je také automatické přetaktování D.O.T. a LiveUpdate3.

Vedle Performance Precision, Silence Precision a Sound Precision nabízí základní deska dva PCIe x16 sloty pro dual-GPU konfiguraci ATi CrossFire. O zvuk se stará 7.1 zvukovka Realtek AL882M splňující Dolby Master Studio Certified HD Audio. Základní deska splňuje normu RoHS, která vyžaduje absenci nebezpečných těžkých kovů, např. olova.

Co se týče diskových rozhraní, najdete zde 4 SATA-300 porty, pouze jeden ATA100 kanál, k dispozici je možnost vytvářet disková pole RAID 0, RAID1 a RAID 0+1. JMicron JMB361 pak přidává RAID 0, RAID 1 a JBOD na dalším portu SATA a rovněž rozšiřuje množství ATA kanálů o jeden další.

Dále na motherboardu naleznete dva PCIe x1 sloty a dva klasické PCI sloty. S okolním světem se pak spojíte pomocí integrované GLAN, dále můžete využít dva IEEE1394 porty a maximálně 8 USB 2.0 portů.

Zdroj: www.msi.com.tw
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama