reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI a ZOTAC ukázaly své GeForce GTX 970

12.9.2014, Jan Vítek, aktualita
MSI a ZOTAC ukázaly své GeForce GTX 970
Společnosti MSI a ZOTAC se rozhodly ještě před oficiálním představením nových výkonných GeForce řady GTX 900 ukázat své nové karty. V obou případech jde o GTX 970 a jejich nereferenční verze.
Dle nejnovějších informací také referenční verze grafické karty NVIDIA GeForce GTX 970 nejspíše ani nebudou, a to z toho důvodu, že čip GTX 970 je pinově kompatibilní se starým GK104, takže se pro nové karty mohou využít stará PCB. Firmy MSI a ZOTAC také už na nic nečekaly a ukázaly své modely GeForce GTX 970.





V případě firmy MSI to tedy není fotografie, ale render, jenž ukazuje kartu GeForce GTX 970 Gaming s chladičem TwinFrozr V se dvěma 100mm ventilátory. Podobné chladiče budeme u těchto karet asi vídavat hodne často, neboť něco podobného nabídne i ZOTAC a také Galaxy. A abychom si zopakovali, co se pod tímto chladičem skrývá, pak jde o 28nm čip GM204 s celkem 1664 CUDA jádry, 138 TMU a 32 ROP jednotkami. Paměťová sběrnice má šířku 256 bitů a připojeny jsou na ni 4 GB paměti.





ZOTAC GeForce GTX 970 už vypadá mnohem reálněji. V tomto případě jde o prostý model bez přívlastku, takže můžeme očekávat referenční takty, čili 1051MHz jádro, 1178MHz GPU Boost a paměti na 7012 MHz.

Tyto informace hovoří proti předchozím spekulacím, že příští čtvrtek budou nové GeForce představeny pouze formálně bez reálné dostupnosti, ale to konečně brzy uvidíme. Zajímavé je, že se v posledních dnech mluví pouze o GeForce GTX 970, přičemž má být představena také výkonnější GTX 980. Možná že se onen "paper lauch" bude týkat zrovna této karty.

Zdroj: techPowerUp
reklama