reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI Eco Series: zelené základní desky

8.7.2014, Jan Vítek, aktualita
MSI Eco Series: zelené základní desky
Společnost MSI se rozhodla vypustit do světa zelenou sérii základních desek, čili Eco Series. Ta se skládá ze tří modelů určených procesorům Intel pro socket LGA 1150, přičemž jedna z nich využívá moderní čipset H97.
Ostatní modely pak nabídnou čipové sady B85 a H81, takže jde o starší generace. Konkrétně tu tedy máme modely MSI H97M ECO, B85M ECO a H81M ECO. Výrobce o nich říká, že mají "revoluční design PCB a softwaru", což jim umožní dosáhnout celkové spotřeby nižší než má žárovka. Vágnější už to asi být nemohlo.





MSI ECO Series mají dle tiskové zprávy nabídnout až 40% úsporu energie při zachování 100% výkonu a kompatibility s procesory Intel a paměťmi DDR3. To ale samozřejmě nemůže znamenat, že procesory budou mít o 40 % nižší spotřebu i při maximálním zatížení. MSI se o tom blíže nevyjadřuje a dále mluví o speciálním designu PCB. Jediná konkrétní věc, kterou jsme se dozvěděli, je možnost kompletně odpojit nepotřebné USB či SATA porty od napájení.

Nové desky nabídnou také komponenty Military Class 4 a také Guard Pro chránící procesor před přehřátím a zařízení připojená na USB před zkratem. Má na starosti také ochranu před elektromagnetickým rušením a vlhkostí. Mezi komponenty Military Class 4 pak patří Dark Caps, SFC a Dark chokes.





Dále tu máme gigabitový Ethernet s řešením od Intelu, ECO Center Pro jako aplikaci, která nám umožní libovolně vypnout ventilátory, LED, sloty, LAN porty, audio/video porty, atd. Toto především se má podepsat na snížení spotřeby systému. Posloužit může také ECO Button, po jehož stisku deska naběhne ve výchozím Eco režimu.

Zdroj: techPowerUp
reklama