reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI má svůj první herní monitor: Optix G27C

16.12.2016, Jan Vítek, aktualita
MSI má svůj první herní monitor: Optix G27C
Trh s herními monitory má v nejbližší době růst a MSI je známý výrobce herních notebooků a také počítačů All in One PC. Od nich je už jen krůček k herním monitorům, který tato firma právě učinila s modelem Optix G27C.
Vznikla tak i nová Optix Series, která zatím nese jediný známý model, a to Optix G27C, 27palcový herní monitor s rozlišením Full HD a zakřivenou obrazovkou (R1800). Tu pro MSI vyrábí společnost Samsung a má jít ne o TN, jak bychom čekali, ale o VA s obnovovací frekvencí až 144 Hz a odezvou 4 ms GtG. Nejspíše jde o ten samý panel, který Samsung využil ve svém novém modelu C27FG70. Monitor od MSI by tak měl rovněž využít technologii Quantum Dot pro podsvícení, neboť ve specifikacích uvádí 110% pokrytí barevného prostoru sRGB a 85% pokrytí NTSC. To je asi o 20 procent větší gamut než u normálních monitorů.





Stalo se tak to, o čem mluvil před několika dny server Digitimes. Prodeje herních monitorů jsou na rozdíl od ostatních na vzestupu a konkurence se přiostřuje i příchodem nových firem, jako je nyní MSI. To se u svého Optix G27C chlubí také širokými pozorovacími úhly (178°), což je jasné, když jde o technologii VA, přičemž k zahození rozhodně není ani statický kontrast 3000:1, ale jas je obvyklých 300 cd/m2. Nechybí ani obvyklé technologie pro ochranu zraku, a to low blue light a anti-flicker.





Uživatelé budou moci využít software MSI Gaming Centre pro nastavení monitoru a zapnout si třeba některý z různých OSD zaměřovačů pro hry typu FPS. Samozřejmě nechybí ani různé profily pro obvyklé typy her včetně FPS, RTS či RPG a také kino režim.





Zmíněný monitor od Samsungu také podporuje AMD FreeSync, ale pokud zde MSI nabízí to samé, pak se o tom ve specifikacích zapomněli zmínit. Uváděna jsou ale alespoň rozhraní DisplayPort 1.2, HDMI 1.4 a DVI. Zatím také nejsou známy žádné detaily o dostupnosti monitoru na trhu nebo jeho ceně, ale Optix G27C se již objevil v kanadském obchodě Newegg s cenou v přepočtu něco pod 9000 Kč.

Zdroj: MSI
reklama