reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI MEG Z690 GODLIKE: ještě více plastu, než jsme čekali

11.11.2021, Jan Vítek, aktualita
MSI MEG Z690 GODLIKE: ještě více plastu, než jsme čekali
Na základní desku MSI MEG Z690 GODLIKE jsme se už jednou podívali, ale pouze na její zcela holé PCB, zatímco nyní tu už máme fotografii hotového produktu, který je bez přehánění utopen v plastu. 
Už základní deska MSI MEG Z590 GODLIKE se utápěla v plastových nástavbách, mezi nimiž ale sem tam prosvítá i nějaký ten kondenzátor, cívka, montážní otvor, header a slot. Designéři ve firmě MSI si tak asi řekli, že kvůli tomu odvedli špatnou práci, a tak si pro nás připravili novinku. 
 
MSI MEG Z590 GODLIKE
 
Nová MSI MEG Z690 GODLIKE už nic neponechává náhodě a na odiv vystavuje ze svého PCB pouze patici a její bezprostřední okolí, které musí zůstat volné pro potřeby instalace chladiče. Vše ostatní má na sobě nějaký kryt, a to včetně slotů DIMM pro operační paměť a PCIe pro rozšiřující karty. Plastové kryty jsou pak stejně jako v předchozím případě brány jako příležitost vyřádit se s RGB podsvícením a opět tu máme i displej, který nám ukáže označení nainstalovaného procesoru a typ desky (abychom nezapomněli) a takt procesoru. 
 
 MSI MEG Z690 GODLIKE
 
Tentokrát už ale má jít o dotykový displej, protože proč by ne a ten bude mít úhlopříčku 3,5 palce. Vedle taktu procesoru bude umět ukázat aktuální napětí, anebo prostě grafiku, kterou jej necháme zobrazit. 
 
 
Těžko odhadovat, co se pod masou plastu jinak skrývá a dostupné informace mluví jen o 22fázovém napájení procesoru a podpoře pamětí DDR5 až na 6666 MHz. Máme tu ale výše zmíněné obrázky ukazující samotné PCB, které už se svými rozměry 305 x 310 mm velice blíží pravému formátu E-ATX. Můžeme také vidět, že mnohé konektory a headery byly vyvedeny do boku, takže se uživatel nebude muset vždy potýkat s plastovým krytem, pokud bude chtít zapojit třeba jen USB porty z I/O panelu skříně. To samozřejmě za předpokladu, že demontáž těchto krytů nebude následovat hned po rozbalení desky. 
 
Zdroj: wccftech


reklama