reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI představuje své desky řady MAG s Intel B460

21.5.2020, Jan Vítek, aktualita
MSI představuje své desky řady MAG s Intel B460
Společnost MSI se přihlásila s vlastní várkou základních desek vybavených čipovou sadou Intel B460. Ty jsou určeny pro 10. generaci desktopových procesorů Intel Core a zatím tu máme 4 modely série MAG. 
Základní desky B460 jsou dle tiskové zprávy společnosti MSI (via VideoCardz) už na trhu, respektive nyní by na něj měly proudit, takže v obchodech je zatím ještě nehledejme. Z nějakého důvodu se ale zatím neděje to, co se dalo očekávat, čili tu zatím nemáme záplavu tiskových zpráv různých výrobců desek o tom, že nové mainstreamové desky s B460 přicházejí. 
 
 
Včera se ozvala společnost Biostar a dnes tedy MSI, ale jinak to nevypadá, že by se výrobci svými deskami moc chlubili, i když Asus už modely s B460 prezentuje na svých stránkách a modely Gigabyte s B460 se dokonce už dostaly do předprodeje v některých českých obchodech. 
 
 
My se ale nyní chceme věnovat nabídce MSI a čtyřem novým modelům série MAG. Jde o ATX desku MAG B460 TOMAHAWK a tři Micro-ATX modely MAG B460M MORTAR, MAG B460M MORTAR WIFI a MAG B460M BAZOOKA.
 
MAG B460 TOMAHAWK je vybaven vylepšeným chlazením MSI Extended Heatsink Design pro napájecí obvody s 12+1+1 fázemi a rovněž chladičem Frozr na M.2 slotu pro SSD. Využívá také kontroler ASMedia 3241 pro až 20Gb/s USB na konektoru typu C a dále nás může zaujmout 2,5Gb/s Ethernet.  
 
 
Velice podobně jsou na tom modely MAG B460M MORTAR a MAG B460M MORTAR WIFI, ovšem s tím, že jde o menší desky s omezenou nabídkou slotů. Mají ale stejně dimenzované napájení a také stejné 2,5GbE síťové řešení realizované čipem Realtek 8125B, přičemž verze WiFi má k dobru ještě intelovské Wi-Fi6 AX200. 
 
Celkově to vypadá, že konečně nastal čas uvolnit se ze sevření 1Gb/s ethernetového standardu, nicméně ruku v ruce s tím musí také jít nabídka síťových prvků, která by si zasloužila rozšířit a především celkově zlevnit. Nelze samozřejmě ihned žádat levná 10GbE zařízení, ale i 2,5GbE je dobrý začátek. 
 
 
 
 
Desky MSI MAG B460 se začnou reálně prodávat na konci tohoto měsíce, což tak bude platit i pro jiné desky se stejným čipsetem. 


reklama