reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI: Upgradovatelná grafická karta s moduly MXM

9.1.2006, Milan Šurkala, aktualita
MSI: Upgradovatelná grafická karta s moduly MXM
Idea grafické karty, u níž si uživatel může měnit čipy a paměť dle libosti, rozhodně není nová. Společnost MSI se se svým novým produktem této vizi trochu přiblížila. Představila totiž grafickou kartu, jež obsahuje dva sloty pro MXM karty....
Idea grafické karty, u níž si uživatel může měnit čipy a paměť dle libosti, rozhodně není nová. Společnost MSI se se svým novým produktem této vizi trochu přiblížila. Představila totiž grafickou kartu, jež obsahuje dva sloty pro MXM karty.



Nedokážete-li si to dobře představit, koukněte na obrázek. Uvidíte klasickou PCIe x16 kartu, která má dva MXM sloty pro grafické karty, jenž se ale obyčejně montují do notebooků. Nyní si lze zakoupit dvě takovéto karty (např. GeForce Go 6600), a provozovat je v režimu SLI a to vše při slušně nízké spotřebě.

Až vám výkon bude připadat nedostatečný, jednoduše se karet zbavíte a zakoupíte si nové, které nainstalujete do karty. Je pravda, že vize výměnných čipů i paměti nebyla ani zdaleka dosažena, protože jediné čím se tato novinka liší od dosavadního modelu, je jedna přídavná karta navíc. MXM moduly jsou vlastně kompletními grafickými kartami. Ale nápad je to zajímavý:-)

Zdroj: www.bit-tech.net, www.techreport.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama