reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI uvádí na trh své první Socket AM2 základní desky

21.4.2006, Milan Šurkala, aktualita
MSI uvádí na trh své první Socket AM2 základní desky
Od poloviny příštího týdne budou k dispozici nové základní desky společnosti MSI určené pro procesory AMD do patice Socket AM2. Na procesory si počkáme do konce května. Základní desky ale přijdou dříve (pět modelů). Další čtyři přibudou...
Od poloviny příštího týdne budou k dispozici nové základní desky společnosti MSI určené pro procesory AMD do patice Socket AM2. Na procesory si počkáme do konce května. Základní desky ale přijdou dříve (pět modelů). Další čtyři přibudou v polovině května.



MSI K9N SLI Platinum je postavena na chipsetu nVidia nForce 570 SLI. Disponuje tedy dvěma PCIe x16 sloty, nabídku rozšiřují dva PCIe x1 sloty a 3PCI. Dále zde najdete 4 DDR2 sloty s podporou DDR2-800 pamětí do celkové velikosti 8GB. K dispozici je rovněž GLAN, 2×FireWire, 10 USB 2.0 portů, 6 SATA-300 portů s podporou RAID0, RAID1, RAID0+1 a RAID5.

MSI K9N SLI je v podstatě totéž, nemá však FireWire, disponuje pouze 4 SATA-300 porty a odpadá podpora diskových polí RAID5.

MSI K9N Platinum stojí na chipsetu nVidia nForce 570. Nepodporuje tedy SLI, má jen jeden PCIe x16 slot. Dále však jsou k dispozici 2 PCIe x1 sloty, jeden PCIe Lite slot a 3 klasické PCI. Výbava je jinak shodná s deskou K9N SLI Platinum (co se týče disků, rozšiřujících portů,...). MSI K9N Ultra pak opět ztrácí FireWire, 2 SATA-300 porty a podporu RAID5.

MSI K9N Neo je nejlevnějším typem s chipsetem nVidia nForce 550. Oproti K9N Ultra je jen postavena na slabším chipsetu a nemá pasivní chlazení jako všechny předchozí desky.

Zdroj: www.msi.com.tw
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama