reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Musk tvrdí, že vláda měla přístup k DM na Twitteru, zaměstnanci to popírají

21.4.2023, Milan Šurkala, aktualita
Musk tvrdí, že vláda měla přístup k DM na Twitteru, zaměstnanci to popírají
Elon Musk je hodně kontroverzní osobou a do ohně přilil i jeho nedávný rozhovor pro FOX News s Tuckerem Carlsonem. Zde totiž řekl, že vládní organizace měly přímý přístup k soukromým zprávám na sociální síti Twitter.
Komu věříte více? Muskovi, že vláda přístup měla, nebo zaměstnancům, že vláda přístup neměla?
V anketě šlo hlasovat od 21.4.2023 do 21.5.2023. Počet hlasujících: 17
Musk má pravdu, vláda přistupovala k DM uživatelů47 %
Bývalí zaměstnanci mají pravdu, vláda k DM uživatelů přístup neměla53 %
Elon Musk a Twitter, to je jedna kontroverzní zpráva za druhou, a to už i dlouho předtím, než se rozhodl tuto síť koupit. V posledních dnech jsme tu měli např. založení společnosti X.AI Corporation, která by měla vyvíjet systémy umělé inteligence, jež by měly najít své využití např. i na Twitteru. Vody rozvířil také svými vyjádřeními v nedávném rozhovoru s Tuckerem Carlsonem pro FOX News. Zde totiž řekl, že míra, se kterou měly různé vládní organizace plný přístup k soukromým zprávám (SZ, resp. DM - Direct Message) uživatelů na Twitteru, ho doslova šokovala. Podotkl také, že o takovém přístupu neměl dříve ponětí.
 
Elon Musk Twitter
autor: Daniel Oberhaus, CC BY-SA 2.0, přes Flickr (přidáno logo)
 
Otázkou ale je, zda Musk říká pravdu. Bývalí zaměstnanci Twitteru se údajně měli nechat slyšet, že Musk lže a nic takového se nedělo. Dle jejich slov Twitter před nástupem Elona bral soukromí svých uživatelů vážně a soukromé zprávy byly před vládními organizacemi, jako je např. FBI, chráněny. Ty dle nich k něčemu takovému potřebovaly soudní příkaz a rozhodně neměly plný přístup jen tak. Dostat se k nim sice bylo možné, ale šlo o velmi náročný proces. Dále přidali, že idea toho, že by se Twitter na jednu stranu soudil ohledně přístupu k těmto zprávám, tedy bojoval proti těmto požadavkům u soudu, a na druhou stranu je jen tak vládě potají plně poskytoval, je dle jejich slov absurdní. Kdo z nich má ale pravdu? Elon Musk nebo (možná zhrzení) bývalí zaměstnanci? Podělte se s námi o váš názor v anketě.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama