reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Na podzim přijde Windows 10 Fall Creators Update

12.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Na podzim přijde Windows 10 Fall Creators Update
Letos tak přijdou na svět celkově dvě velké aktualizace systému Windows 10 s názvem Creators Update, z nichž ta první už je na trhu. Na podzim pak přijde Fall Creators Update, která tak také bude zaměřena na tvůrce obsahu.
Microsoft se o připravovaném Fall Creators Update zabýval ve druhém dni své konference pro vývojáře Build 2017 a vůbec poprvé se tak rozpovídal o tom, co nám má tato verze nabídnout. Je tu několik velkých témat, mezi něž patří také Microsoft Fluent Design System, vylepšená spolupráce napříč platformami využívajícími Windows 10, dále vylepšený Cloud Clipboard nebo funkce OneDrive Files On-Demand. Vedle toho můžeme zmínit také novou aplikaci Windows Story Remix nebo nový obsah pro Windows Store, do nějž se má dostat i Apple iTunes nebo různé distribuce linuxových OS.

Microsoft Fluent Design je tématem následujícího videa a jde o další úpravy uživatelského rozhraní systému, přičemž se mluví o "intuitivním, harmonickém, dobře reagujícím a inkluzivním" (ve smyslu zapojení více platforem) UI


Windows Story Remix, aplikace založená na UAP a .NET, využívá umělou inteligenci, která se má naučit tvořit "příběhy" z našich fotografií a videí. Výsledné výtvory budou využívat i hudbu, různá témata, prolínání scének, 3D objekty i Windows Ink. A opět tu máme připraveno video, které nám na Story Remix poskytne lepší pohled.


Windows 10 Fall Creators Update dále nabídne třeba Windows Timeline. Půjde o aplikaci, která nám nabídne v časové ose data, která jsme v jisté době používali, což platí i pro aplikace nebo navštívené webové stránky. Jde tak o jakousi souhrnnou historii v rámci celého systému.






Cortana pak dostane podobnou funkci, která nám umožní navázat na opuštěnou práci napříč různými zařízeními s Windows, iOS i Androidem, takže si budeme moci na telefonu otevřít stejné dokumenty či stránky, které jsme měli otevřeny na desktopu. Po boku toho přijde také rozšířená funkčnost clipboardu (schránky), která dostane podporu cloudu, takže budeme moci do ní ukládat i obsah, který pak využijeme na jiném zařízení, třeba telefonu. Podporován je text, odkazy, fotografie i animované gify.





A pak se bude Microsoft snaži i rozšířit nabídku Windows Store, kam se dostanou také iTunes, a to včetně Apple Music a iTunes Store. To má nastat do konce tohoto roku a očekává se také Spotify, různé aplikace od Autodesk či SAP a dokonce tu už jsou také instalace linuxových distribucí, jako je Ubuntu, SUSE či Fedora. Bude tak možné na Windows 10 provozovat i aplikace pro Linux spouštěné vedle klasických Win32 či UWP aplikací. Nejde tak o virtualizaci či dual-boot.





Zdroj: Hexus.net
reklama