reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
3.6.2019, Jan Vítek, aktualita
Už dlouho víme, že NASA si rozhodně nevezme jen na svoje bedra úkol návratu na Měsíc. Přizve k tomu řadu firem a mezi ně patří také ohlášená trojice, která už v nejbližších letech začne podnikat své lety. 
wrah666 (6205) | 3.6.201923:53
Staré dobré NASA očividně pokračuje v mentální smyčce zvané SLS. Přitom hned s prvním ­(rovnou úspěšným­) startem Falcon Heavy naprosto ztratil smysl. Absolutně není důvod projektovat něco, co nám v budoucnu možná poskytne stejnou službu, jako již existující výrobek, natož ještě několikanásobně dráž.
Odpovědět0  0
Cemada (1210) | 4.6.20198:00
Tak pořád je to i o tom jménu. Po prů.erech s raketoplány NASA využívá ruské stroje a teď se ukazuje, že na to má i nějaký soukromník. Takže aby NASA nebyla zahanbena potřebuje něco vyprojektovat a zrealizovat, jinak pojem NASA vcelku upadne v zapomění. A návrat na Měsíc je ideální volba. Je to blízko, zkušenosti mají. Mars bude jiný oříšek...pro všechny.
Odpovědět0  0
DarkRichelieu (1230) | 4.6.201911:57
Být NASA je takový nevděčný podnik, je závislý na rozpočtu kongresu a hlavně na politické náladě ve světě a de facto dělá všechny věci kolem. NASA má na starosti všechny ty věci, kvůli kterým si SpaceX může létat do vesmíru, a než začal Elon Musk něco dělat, tak nejdřív byl na ­"konzultacích­" v Rusku, ESA a NASA, která mu musí dát stejně povolení na odlet. NASA šmíruje oblohu kvůli šutrům na oběžné dráze, nebo co by sem mohlo vletět. Výzkum vesmíru pomocí sond, družic, observatoře. Navíc všechno by bylo jinak pokud by někdo víc tlačil na pilu a dolary by byly i na pozlacené toaleťáky. Stačí si párkrát poslechnout jak mluví nějaký generál, prezident, kongresman ze zámoří, že musí být nejen ve vesmíru ve všem první, tak kdyby se tam ve velkém začala cpát Čína, Rusko, nebo Indie, tak to by bylo v národním zájmu ji přikrmit. I když osobně bych byl raději kdyby ji dávala na frak ESA, ale tady v Evropě se zmůžeme tak akorát na to jestli postavíme ubytovnu, pro koho a kdo to bude dotovat, nobo kolik nasypeme do zemědělců. Pokud si řekneme, že už si máme hrát na Spojené státy evropské nebo Evropskou federaci, nebo kam to vlastně všechno rychle spěje, tak i s pořádným vesmírným programem. Ať taky vědí, že tu na to máme kapacity a ne že nějaká od Británie odtržená separatistická kolonie si bude vyskakovat s návratem na měsíc.
Odpovědět0  0
DarkRichelieu (1230) | 3.6.201916:04
Dneska je to NASA se spektrometrem, zítra korporace s továrnou na těžbu helia. Ale fandím jim, snad si na důchod zaplatím víkendovou dovolenou na koupání v bazénu v nízké gravitaci.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.