reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nejlepší paměti - Samsung TCCD - končí

11.2.2005, Eagle , aktualita
Nejlepší paměti - Samsung TCCD - končí
Z několika nezávislých zdrojů se ozývají zprávy, že největší světový výrobce DRAM čipů, korejský Samsung, již ukončil nebo velmi brzy ukončí výrobu paměťových čipů TCCD. Tyto čipy se vyznačují extrémní rychlostí, jsou schopny DDR400 při...
Z několika nezávislých zdrojů se ozývají zprávy, že největší světový výrobce DRAM čipů, korejský Samsung, již ukončil nebo velmi brzy ukončí výrobu paměťových čipů TCCD. Tyto čipy se vyznačují extrémní rychlostí, jsou schopny DDR400 při časování 5-2-2-2 nebo frekvencí i více než DDR600, poměrně často zvládají rychlost DDR533 při CAS Latency 2.5 cyklu. TCCD byly základem pro prakticky všechny nejlepší DIMM moduly, jmenovitě např. Kingston HyperX DDR400 Ultra Low Latency, A-Data Vitesta DDR566 a DDR600, PQI Turbo 5-2-2-2, Corsair XMS DDR550, OCZ DDR400 Enhanced Latency Platinum Edition rev. 2 a Mushkin Black DDR400 Level II V2. Čipy TCCD používaly také paměti G.Skill DDR600, které při maximální garantované frekvenci (tj. 300 MHz reálné frekvence) garantovaly časování CAS Latency 2.5 cyklu. Zjednodušeně řečeno Samsung TCCD je z oblasti rychlých pamětí to nejlepší, co si v současnosti můžete koupit, jakýkoliv jiný produkt je ztráta peněz.

Všechny tyto paměťové moduly patrně brzo skončí, odpovídající náhrada za TCCD není zatím k dispozici a podle všeho se Samsung bude nyní soustředit na DDR2. Tím však jistě nepotěší majitele Athlonů 64, jež DDR2 nepodporují a s TCCD si skvěle rozumněly.

Zdroj: The Inquirer, XtremeSystems
reklama