reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nejúspěšnějším youtuberem je 7letý Ryan, vydělává 22 mil. USD

4.12.2018, Milan Šurkala, aktualita
Nejúspěšnějším youtuberem je 7letý Ryan, vydělává 22 mil. USD
Hvězdou YouTube se může stát kdekdo. Novou jedničkou se stal malý 7letý kluk Ryan se svým kanálem s recenzemi hraček Ryan ToysReview. Ten totiž ve výdělcích předběhl i takové legendy, jako je PewDiePie.
Natáčení videí pro YouTube může být velmi výnosným byznysem, pokud se to povede. A občas se to povede náramně, o čemž by mohl vyprávět teprve 7letý Ryan a jeho rodiče z YouTube kanálu Ryan ToysReview. Ten se totiž stal jedničkou mezi youtubery v letošních příjmech. Na svém kanálu recenzuje hračky, provádí různé experimenty pro děti a hraje si zde i se svými rodiči. S kanálem začal už před třemi lety a od té doby zaznamenal fenomenální úspěchy.
 
 
K dnešnímu dni má více než 17,3 milionu odběratelů a jeho videa mají téměř 26 miliard shlédnutí. To jsou neuvěřitelná čísla. Není divu, že se na žebříčcích youtuberů začal nedávno umisťovat hodně vysoko a nyní už je úplně na špici. Za poslední rok měl vydělat 22 milionů dolarů, přičemž 21 mil. USD jde z reklam, které doprovází jeho videa a další milion je ze sponzorovaného obsahu. Ryan má už dokonce svou exkluzivní řadu hraček Ryan’s World pro obchodní řetězec Walmart.
 
Videa budou vysílána i na streamovacích službách od Hulu a Amazonu, takže příjmy se patrně ještě zvýší. Na druhém místě žebříčku nejvýdělečnějších youtuberů je Jake Paul s 21,5 mil USD, který je bratrem dalšího známého youtubera Logana Paula. Ten je nyní na 10. místě se 14,5 mil. USD. Legendární youtuber PewDiePie se dnes musí spokojit s 9. příčkou a výdělky ve výši 15,5 mil. USD. Ten má přes 74 milionů sledujících, ale "jen" 19,4 miliardy shlédnutí, přičemž je na YouTube o 5 let déle než Ryan. Žebříček 10 nejúspěšnějších youtuberů si můžete prohlédnout na serveru Forbes.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama