reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nero ShowTime Mobile - Kino do kapsy

15.3.2005, Pavel Bureš, článek
Nero ShowTime Mobile - Kino do kapsy
Jedná se o velmi zajímavý program (zatím v beta verzi) dovolující zkopírovat DVD a CD média do PocketPC a tam je přehrávat. Aplikace si klade důraz na přehrávání videa v co nejvyšší kvalitě.
Kopírování do PDA nebo smartphonu je jedna možnost, jak hudbu či video přehrávat. Druhým způsobem je využití vzdáleného přístupu k PC, na kterém je nainstalován Nero MediaHome.

Při přenosu souboru do PDA se rozlišení přizpůsobuje displeji mobilního zařízení. U stále ještě převažujících QVGA rozlišení snížíte velikost souboru asi na pětinu.


Nero Digital kodeky jsou založeny na standardu MPEG-4 Video ISO 14496-2/H.264 a MPEG-4 Audio High Efficiency AAC, díky čemuž lze zajistit komfortní přehrávání filmů. Tedy pouze v tom případě, zda je pro vás video 320 x 240 komfortní podívaná. Lépe na tom budou majitelé VGA zařízení, kteří mohou sledovat ripovaná DVD často i beze změny velikosti.

V propagačních materiálech výrobce píše, že je program optimalizovaný dle specifik jednotlivých platforem, aby byl zajištěn plný a ničím nerušený požitek v videa. Jestli bude přehrávání videosekvencí plynulé, ukáží až testy na jednotlivých zařízeních. Z hudebních formátů aplikace zvládá WAV i MP3, pro lepší pocit z filmu můžete zobrazení pžepnout do landscape módu včetně fullscreenu.

Pokud vývojáři dotáhnou celý projekt do konce, cestě kvalitních filmů na displeje kapesních počítačů (zejména s VGA displejem) nestojí nic v cestě. Otázkou je, jak si některá nepříliš náročná PDA (která však mírně komprimovaná videa zvládají) poradí s filmy bez úprav.

Pro majitele licencí na vypalovací program Nero 6 je Nero ShowTime zdarma (vyjma OEM licencí).

Bližší infromace o beta verzi najdete na stránkách výrobce.
reklama