reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Next Gen update pro Zaklínače 3 s podporou ray tracingu přijde 14. 12.

14.11.2022, Karel Polívka, aktualita
Next Gen update pro Zaklínače 3 s podporou ray tracingu přijde 14. 12.
CD Projekt Red dnes na svém Twitter účtu oznámil, že dlouho očekávaného Next Gen updatu pro hru Zaklínač 3: Divoký hon se skutečně dočkáme ještě letos. Konkrétně 14. 12., tedy přesně za měsíc od dnešního dne.
Původně byl tento update očekávaný už v průběhu předchozího roku, ale jeho příchod se postupně odkládal dále do budoucna (nejdříve jej dokonce připravovalo jiné vývojářské studio Saber Interactive, než se začátkem předchozího roku v CDPR rozhodli, že jej připraví ve vlastní režii). Primárně půjde o vylepšení pro herní konzole PS5 a Xbox Series X/S (konkrétně se vyzdvihuje zlepšení načítacích dob), ale zkrátka nepřijdou ani hráči na PC, jelikož update by měl na konzolích i PC přinést:
  • podporu pro ray tracing
  • zatím blíže nespecifikované modifikace
  • nový obsah inspirovaný seriálem o Zaklínačovi z produkce Netflixu
  • podporu pro HDR na PC (ta je zatím oficiálně k dispozici jen u verze pro konzole)
Spekuluje se o tom, že by update mohl přinést také lepší textury, ale to zatím potvrzeno nebylo. Celkově je možné, že hra bude rozšířena/vylepšena ve větší míře, než o jaké se dosud mluvilo, v rámci snahy napravit si u hráčů reputaci po problémech spojených s vydáním Cyberpunku 2077, čemuž by napovídaly i ty opakované posuny termínu vydání. Je ale důležité, že update bude na všech platformách zdarma pro každého stávajícího majitele kopie této hry.
 
 
Pokud si říkáte, že 7 let po vydání to na PC třeba jen kvůli ray tracingu už nikdo znovu hrát nebude, mohu za sebe konstatovat, že ačkoli jsem fanoušek světa Zaklínače a tuto hru mám už od roku 2015, stále jsem se do ní pořádně nepustil (po vydání jsem v ní odehrál jen několik málo hodin, ale díky očekávané dlouhé herní době jsem ji pak odložil stranou). Takže když se později objevilo oznámení, že se pracuje na updatu s podporou ray tracingu, bylo rozhodnuto, že si počkám až na něj, abych ji mohl hrát a konečně dohrát v té nejlepší možné verzi. Jinými slovy tento update nepochybně potěší i nemálo uživatelů PC bez ohledu na to, že přichází po tak dlouhé době od vydání. Navíc jde o takový typ hry, že po tolika letech by někdo mohl chtít si ji zahrát znovu, ať už by přišel nějaký nový update nebo ne. Na implementaci ray tracingu jsem zde každopádně docela zvědavý.
 
Update by se měl týkat i verzí pro konzole PS4 a Xbox One, ale v jejich případě nelze očekávat, že budou k dispozici všechna technická vylepšení (viz ray tracing). Brzy bychom se měli dozvědět více podrobností, co všechno a v jaké podobě update skutečně přinese, jelikož CDPR oznámil, že příští týden o tom budou na svém Twitch kanálu vysílat stream.
 


Dohráli jste Zaklínače 3 do konce (ať už s DLC nebo bez nich)?
V anketě šlo hlasovat od 14.11.2022 do 14.12.2022. Počet hlasujících: 42
Ano45 %
Mám jej rozehraného a plánuji jej dohrát12 %
Mám jej rozehraného, ale neplánuji jej dohrát7 %
Nemám jej rozehraného, ale plánuji si jej někdy zahrát26 %
Ne, ta hra mě nezajímá10 %
reklama